Project
Lopend

Nieuwland 2024

Geplaatst op 6 april 2021, 20:17 uur
Illustration

Sinds 2022 werken we aan het programma Nieuwland 2024 met als doel meer energie in de wijk te genereren, zodat er meer gezamenlijkheid ontstaat. Zo nemen steeds meer bewoners deel aan de activiteiten met als gevolg een gezonder leven, een groter sociaal vangnet en natuurlijk heel veel gezelligheid!


Dit programma, Nieuwland 2024, is een initiatief van Stichting Samen Maken We Nieuwland (SmwN) en mogelijk gemaakt door Stichting Doen, VSB en Oranjefonds. We zijn heel blij voor hun inhoudelijke en voor hun financiële ondersteuning.


Programma activiteiten in 2023:

Van harte willen we de volgende programma’s onder de aandacht brengen. Laten we Nieuwland nog meer vitaal, gezond en bruisend maken!

Allerlei activiteiten in en rond Wijkboerderij  Nieuwland:

Ook in De Herberg worden veel activiteiten georganiseerd waaraan u kunt mee doen

Nog enkele grotere events die het noemen hier waard zijn:

  • Het wijkfeest bij "de Draak".
    Op het filmpje van 2019 krijgt u een indruk hoe dit feest in 2019 was. Laten we er elk jaar iets moois van maken. 
  • Health Inspiration Festival in de Wijkboerderij.
    Hier organiseren organisaties en professionals leuke workshops en/of activiteiten om vitaal te worden en blijven. Het festival is voor inwoners van alle leeftijden in de wijk.
  • Het Winterfeest in Wijkboerderij Nieuwland

Oproep:

We nodigen alle wijkbewoners van harte uit om contact op te nemen om ideeën en aandachtspunten uit te wisselen. In de wijkboerderij kunnen we als wijkbewoners alle avonden en in de weekenden terecht om elkaar te ontmoeten en hierover van gedachten te wisselen. Ook als u wilt mee werken aan deze activiteiten bent u welkom.


Samen Maken We Nieuwland
De Stichting Samen Maken We Nieuwland wil een ondersteuning vormen aan alle wijkbewoners die iets leuks in hun wijk willen doen of hun ervaringen of plannen willen delen. In de afgelopen jaren was zij een drijvende kracht achter veel initiatieven die in de wijk succesvol zijn neergezet. Het wijkplatform NieuwlandSamen en de Wijkboerderij als de huiskamer van de wijk zijn daar tastbare resultaten van. Wat de deze Huiskamer van de Wijk betreft: SmwN heeft meegeholpen het concept te ontwikkelen en heeft een investeerder gevonden. Steeds ook heeft de stichting aansluiting bij de professionals gezocht. Bijvoorbeeld door op de wijkfeesten een ontmoetingsplein met de zorgprofessionals te organiseren. Het wandelen met de huisarts, dat zonder huisartsen aanvankelijk niet van de grond kwam, is sinds de doctoren en Leefstijlcoaches dit gingen ondersteunen een groot succes geworden. De Wijkboerderij vormt een gastvrij vertrekpunt en een prima einde voor een activiteit met een lekker kopje. Op NarrowCasting-schermen worden alle buurtinitiatieven en activiteiten die dat willen gepresenteerd. Dit is mogelijk dankzij bewoners en organisaties die deze activiteiten organiseren en de zorgprofessionals die op TV-schermen in hun wachtkamers deze presentaties van buurtinitiatieven dagelijks vertonen. Veel activiteiten zijn financieel mogelijk gemaakt door subsidies bij Indebuurt033. Een echte co-creatie.
Wil je meedoen of meedenken? Bel 06 57918196 (wim)

Deel dit:
1 projectupdate

Sandra Barth


Zo aan het einde van 2022 is het een moment om terug te kijken naar het afgelopen half jaar en vooruit te blikken naar volgend jaar. Wat hebben we mooie ontwikkelingen doorgemaakt met het programma Nieuwland 2024, een initiatief van Stichting Samen Maken We Nieuwland (SmwN). Met dit programma genere...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina