Organisatie

Ontmoetingscentrum De Herberg

Informele groep, Non-profit, Vereniging / club, Netwerkorganisatie

                                   "elk mens is waardevol"


Visie van ontmoetingscentrum De Herberg Nieuwland
Ieder mens heeft de wens om ergens zinvol en betekenisvol onderdeel van uit te maken. Ieder mens heeft periodes in zijn leven dat ze kwetsbaar is en heeft behoefte aan een plek waar ze gezien en gehoord wordt. Juist in een Vinex-wijk als in Nieuwland is het van groot belang dat er activiteiten zijn waar mensen worden ontvangen en hun kracht te mogen ontwikkelen in een zo laagdrempelig mogelijke omgeving. Of dat mensen de mogelijkheid krijgen om hun talenten voor elkaar in te zetten. Om zo een plek in de wijk te zijn die omziet naar elkaar.


Missie
De mogelijkheid bieden om mensen zinvol hun talenten in te zetten ten diensten van anderen. Creëren van voorwaarden en mogelijkheden om (kwetsbare) mensen te ontvangen en in hun kracht te zetten.


Doelstelling
“Elk mens is waardevol”. Door middel van een netwerk wil ontmoetingscentrum De Herberg een ontmoetingsplaats aanbieden waar mensen vrijblijvend kunnen binnenlopen. Waar men in contact kan komen met wijkbewoners om ervaringen te delen en herkenning te vinden en door een wijd scala aan activiteiten. Op deze manier wil ontmoetingscentrum De Herberg een ontmoetingsplek voor de wijk zijn en zodoende bijdragen aan kwaliteit van leven in de wijk.
Het ontmoetingscentrum De Herberg wil open staan voor alle inwoners van Nieuwland en maakt geen onderscheid naar ras, geslacht, geloof, herkomst of seksuele geaardheid van vrijwilligers en bezoekers van de inloophuizen.


Wat verstaan wij onder ontmoeten?
Ontmoetingscentrum De Herberg houdt zich bezig met het uitvoeren van activiteiten (of ondersteunen die) op de volgende gebieden:


a.    sociaal-culturele, educatieve, vormende en/of recreatieve activiteiten, die algemeen toegankelijk zijn en die    bevorderlijk kunnen zijn voor de maatschappelijke participatie en/of ontplooiing van individuen en/of groepen;
b.    activerende en ondersteunende activiteiten die gericht zijn op bevordering van de leefbaarheid en het welzijn van (groepen van) burgers in hun woon- en leefomgeving en/of op de participatie aan en emancipatie in de samenleving van (groepen van) burgers;
c.    het stimuleren en ondersteunen van vrijwilligerswerk.


Ontmoetingscentrum De Herberg is onderdeel van Stichting inloophuizen Amersfoort
De Stichting Inloophuizen Amersfoort is opgericht in juni 2015. Voor nadere informatie zie hun site: SIA 


 


 

Illustration
 
Deel dit:
Standaardlocatie
Contactpersonen van Ontmoetingscentrum De Herberg
Personen verbonden aan Ontmoetingscentrum De Herberg
Projecten van Ontmoetingscentrum De Herberg
Activiteiten in de toekomst
Activiteiten in het verleden
Activiteiten in het verleden (als mede-organisator)
Aanbod van Ontmoetingscentrum De Herberg
Vragen van Ontmoetingscentrum De Herberg
22 berichten van Ontmoetingscentrum De Herberg