Project
Lopend

Repair Café in Nieuwland. Weggooien? Mooi niet!

Geplaatst op 23 september 2020, 14:22 uur

Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Met een fiets waarvan de verlichting het niet doet? Of met een gat in je broek? Weggooien? Mooi niet!

In Wijkboerderij Nieuwland op de Zeldertsedreef 2 is iedere 4de zaterdag Repair Café. Daar staan dan diverse vrijwillige reparateurs klaar om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig. Nieuwlanders die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, fietsen, speelgoed... alles wat het niet meer doet, is welkom. En maakt kans op een geslaagde reparatie. De reparateurs in het Repair Café weten bijna altijd raad.

Door repareren mogelijk te maken, willen we in Nieuwland bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Dat is hard nodig. We gooien ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het Repair Café willen we daar verandering in brengen."

Het Repair Café is ook bedoeld om Nieuwlanders op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen onder het genot van koffie thee of iets fris. Daar te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn. Als je samen met een tot dan toe onbekende buurt/wijkgenoot een fiets, een koffiezetapparaat of een broek hebt gerepareerd, bekijk je die persoon toch anders als je hem of haar de volgende keer op straat tegenkomt. Samen repareren kan leiden tot heel leuke contacten in de buurt.

Repareren bespaart ook geld en kostbare grondstoffen en draagt bij aan de beperking van de CO2-uitstoot. "Maar bovenal willen we met het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk."

We zijn altijd op zoek naar reparateurs (m/v) met ervaring in de (vak)gebieden:

  • Electrische apparaten (bijv. broodrooster, lamp, gereedschap, stofzuiger)
  • Kleding herstelwerk en reparatie.
  • Computers (reparatie en vraagbaak)
  • Fietsen (kleine reparaties)
  • Houtreparaties (speelgoed,kastje,fotolijst)

Ben jij die enthousiaste vrijwilliger die graag 1 dagdeel in de maand mee wil helpen met reparaties? Stuur dan een e-mailbericht naar Jan Huurdeman


Geef aan voor welk (vak)gebied je beschikbaar bent.
We nemen graag contact met je op.

Samen helpen we elkaar om onze wijk leuker en duurzamer te maken.

Doelgroep
Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Gewenst resultaat 
Elkaar helpen en ontmoeten onder het genot van koffie,thee of iets fris.
Op een moderne manier repareren terug brengen in de wijk
met aandacht voor duurzaamheid.
Illustration
 
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates Toon alle 5 projectupdates

Jan Huurdeman


Op zaterdag 28 augustus is er weer Repair Café. Iedere 4de zaterdag van de maand is van 10:00 tot 13:00 uur het Repair Café in Wijkboerderij Nieuwland op de Zeldertsedreef 2. Daar staan dan diverse vrijwillige reparateurs klaar om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties.

Voor meer informatie z...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina

Jan Huurdeman


Op zaterdag 23 oktober is er weer Repair Café. Iedere 4de zaterdag van de maand is van 10:00 tot 13:00 uur het Repair Café in Wijkboerderij Nieuwland op de Zeldertsedreef 2. Daar staan dan diverse vrijwillige reparateurs klaar om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties. 

Voor meer informatie ...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina
1 reactie

bericht verwijderd

Projectleiders
Deelnemers
Betrokken organisaties
Betrokken locaties
Georganiseerde activiteiten