Nieuw op NieuwlandSamen

   Nieuw project   
Peter Rook

DuurzaamNieuwlandPijlers

A
Geplaatst op 5 mei 21, 20:20 uur

Wat is het doel?
Voor de ontwikkeling van Duurzaamheid in Nederland gaan we een netwerk opbouwen en duurzaam ondersteunen om organisaties, gemeenten en bewoners te helpen om met elkaar Nederland duurzaam te maken. Actoren die een actieve en structurele rol willen spelen in de ondersteuning van dit doel stimuleren we hiermee om zich aan te melden bij dit project en kunnen informatie posten en aangeven hoe ze willen bijdragen aan de informatiestromen die hiervoor nodig zijn. Zeker ook als ze daadwe...

Bericht
Mariel de Jong

De Nieuwe Hof gaat mama's verwennen met Moederdag

Geplaatst op 20 april 2021, 15:47 uur , door Mariel de Jong

Winkelcentrum de Nieuwe Hof verwend twee mama's met Moederdag! Hoe, door uit de ingeleverde actieflyers 2 winnaars te trekken die zowel een schoonheidsbehandeling bij Medikos Huid & Laserkliniek als een kappersbehandeling bij een kapper naar keurze (Hairworx of Proud) krijgen. Alle kinderen (jong en ouder) mogen hiervoor hun mama opgeven en aangeven waarom zij hun mama de liefste van Nieuwland vinden. Bij alle winkeliers van de Nieuwe Hof liggen flyers die hiervoor ingevuld kunnen worden. De acti...

Vooraankondiging
Emma Giles

Workshop Jazz

vrijdag 21 mei 2021   |   20:00 - 21:30 uur   |   Dance Centre Amersfoort

Workshop Jazz 
Docente: Valerie Lemon

Valerie Lemon geeft op vrijdag 21 mei een toffe Jazz Workshop! Tijdens de Jazz workshop zal ze jullie de techniek uitleggen en dat samen combineren met Showdance. Nadat we wat dieper op de techniek zijn ingegaan, verwerken we dit in een toffe Jazz choreografie! Be there!

Vooraankondiging
Leon Linnartz

Kindercursus weerbaarheid, zelfvertrouwen, sociaal-emotionele vorming

elke Dinsdag   |   15:30 - 17:30 uur   |   De Kamers, Wezeperberg 1, 3825...

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar. Kinderen die grote problemen ondervinden, maar ook kinderen met kleine problemen, zullen baat hebben bij deze cursus. De cursus gaat namelijk over de dingen, waar een mens nu eenmaal mee te maken krijgt in het leven.

Inhoud

In de cursus leren de kinderen het beste van zichzelf kennen. Ze leren onderzoeken waar ze blij van worden, wat hun dromen zijn en wat ze goed kunnen. In de cursus ontdekken ze wat er voor zorgt ...

   Nieuw project   
Peter Rook

Meten is Weten

A
Geplaatst op 14 april 21, 09:23 uur

Meten is Weten

 

Gebruik maken van diverse tools zoals bijvoorbeeld:

  • Google analatics - Gratis tool
  • Matomo - Alternatief voor Google Analytics die jou data en die van jou dierbaren beschermt

 

 

 

   Nieuw project   
Peter Rook

NieuwlandOntmoetingsplekken

A
Geplaatst op 11 april 21, 10:54 uur

In Nieuwland zijn mooie ontmoetingsplekken. Je kunt daar terecht voor bijvoorbeeld lekker eten en drinken. Daarnaast zijn er bijzondere locaties en is er ruimte voor van alles: een vergaderplek, een cursus, opvang, werkruimte of een plek voor je feest of evenement. 

Ken jij een ontmoetingsplek in Nieuwland die er nog niet op staat? Stuur dan even een email naar info@amersfoortsamen.nl

 

 

Vooraankondiging
Emma Giles

DCA kids party!

vrijdag 7 mei 2021   |   13:00 - 15:30 uur   |   Dance Centre Amersfoort

Kom en we maken er samen een feestje van! Van 13.00 tot 15.30 uur verzorgen we een gezellig middag waarin we heel plezier gaan maken en natuurlijk lekker gaan dansen! Alle kids leren een leuke dans, worden opgemaakt, verkleed en we sluiten dit alles af door het maken van een echte video clip! 

Vanaf 4 jaar is iedereen welkom, lid of niet lid dus je vriendjes of vriendinnetjes zijn ook welkom! Vergeet je niet aan te melden. Minimale leeftijd is 4 jaar dit i.v.m. dat de ouders niet aanwezig zijn t...

   Nieuw project   
Peter Rook

CampusNieuwland.nl

A
Geplaatst op 6 april 21, 20:19 uur

Campus is  oorspronkelijk uit het Latijn en campus betekent eigenlijk letterlijk "open ruimte" of "veld". In het Nederlands wordt het vooral gebruikt als aanduiding voor een universiteitsterrein waarop woningen en voorzieningen voor zowel docenten als studenten aanwezig zijn. (Bron: Wikipedia)

Amersfoort-Nieuwland was vroeger een weiland en letterlijk een "open ruimte". Midden in het hart van dat weiland staat Wijkboerderij Nieuwland. Nieuwland was de eerste vinex locatie van Nederland en de mil...

   Nieuw project   
Peter Rook

Nieuwland2021

A
Geplaatst op 6 april 21, 20:17 uur

Amersfoort heeft behoefte aan extra financien voor onder meer welzijn, wonen en zorg. Een aantal Amersfoorters werken samen bij het aanvragen van extra en additionele financiën voor Amersfoort via een aantal mooie en bekende fondsen/goede doelen.

Wil je meedoen of meedenken stuur dan een email naar financien@NieuwlandSamen.nl of bel 0629 365 447.

Bericht
Erik Van Marissing

Maak kennis met ABC Nieuwland!

Geplaatst op 5 april 2021, 12:22 uur , door Erik Van Marissing

In onze rubriek ‘vijf vragen aan…’ stellen we de mensen aan jullie voor die betrokken zijn bij ABC Nieuwland. In deze aflevering 5 vragen aan Anet Kiela, trainer bij Praktijk de Pleisterplaats. 

Update
Edgar Koning

Project-update bij Gebiedscoöperatie Eemland

Geplaatst op 5 april 2021, 06:31 uur , door Edgar Koning
Project volgens planning

Gebiedscoöperatie Eemland wie zijn wij?

We zijn een organisatie van, door en voor burgers. Wij oprichters en leden zijn naast onze baan burgers, net als jullie. Even voorstellen...

Voor meer informatie zie ook deze link.

 

   Nieuw project   
Peter Rook

OnderwijsNieuwland.nl

A
Geplaatst op 1 april 21, 14:13 uur

OnderwijsNieuwland.nl

   Nieuw project   
Peter Rook

Buurtzorg Nieuwland

A
Geplaatst op 1 april 21, 08:59 uur

Amersfoort Nieuwland

  • Als u zorg nodig heeft omdat u ziek bent
  • Als u hinder ondervindt van handicaps of beperkingen
  • Als u zorg nodig heeft na een ziekenhuisopname
  • Als u zelfstandig wilt blijven wonen bij ziekte en ouderdom


Wanneer u zorg van ons wenst te ontvangen kunt u bellen.
Na een persoonlijk gesprek regelt de wijkverpleegkundige alles rondom de zorg.

Meer informatie zie ook deze link.

 

   Nieuw project   
Peter Rook

NieuwlandDomein.nl

A
Geplaatst op 1 april 21, 05:47 uur

In Nieuwland hadden wij een droom voor het opnieuw laten bruisen van de wijk, het organiseren van een Wijkfeest en het kopen van Wijkboerderij Nieuwland. Voor die dromen hadden wij een online platform nodig, die de dromen zichtbaar konden maken. Dankzij coöperatie Gebiedonline is er een prachtig coöperatief platform van, voor en door bewoners, en dit platform maakte onze dromen zichtbaar.

Om dit platform online te starten hadden wij een domeinnaam nodig. In 2015 waren er weinig goede, eerlijke, ...

   Nieuw project   
Peter Rook

MyWheels

A
Geplaatst op 1 april 21, 03:03 uur

MyWheels wil met autodelen het aantal auto's in Nederland terugdringen van 9 miljoen naar 1 miljoen in 2030. MyWheels wil bijdragen aan een lagere CO2-uitstoot.
 

Meer informatie over MyWheels zie ook:

 

Stichting Duurzaam033 ondersteunt de visie en misie van MyWheels. Duurzaam033 heeft samen met de gemeente en een heel aantal organisaties de "Samen Duurzaam Deal voor elektrisch autodelen en laadinfrastructuur" ondertekent.

Voor meer informatie zie ook:...

Bericht
William de Vries

Kruidenrijke bermen voor bijen, vlinders en insecten

Geplaatst op 31 maart 2021, 15:29 uur , door William de Vries

De bloembollen in de kruidenberm aan de Holkerweg staan in bloei! Na de bollen komen de kruiden. Zo groeit deze kruidenberm en de zeven andere kruidenbermen die we vorig jaar aanlegden uit tot een fijne plek voor insecten en vlinders. Dat is goed voor de biodiversiteit. We onderzoeken of we op meer plekken in de stad kruidenbermen kunnen aanleggen.

Bericht
Corrie Derks

De Florijn

Geplaatst op 23 maart 2021, 18:38 uur , door AmersfoortBlogt.nl

Deze blog schreef ik 2 jaar geleden:

Sinds enkele maanden kan bij mij in overleg met de florijn worden betaald.
In deze blog wil ik dit toelichten: het waarom, hoe en wat over de florijn. Ik kan op voorhand zeggen dat deze blog niet volledig is. Maar ik kan wel mijn licht laten schijnen over de basisprincipes van ‘betalen met de florijn’.

Waarom ben ik aan de Florijn begonnen?
Eigenlijk heb ik nooit zo bij geld stil gestaan. Het is fijn als je voldoende hebt.
Maar het wordt toch steeds zichtbaarder...

Bericht
Wiljon de Jonge

Vrijwilligers vertellen over bijzonder project

Geplaatst op 22 maart 2021, 11:22 uur , door Stichting Present Amersfoort

“Ondanks de schok vonden wij dit project dubbel en dwars de moeite waard” 

Als kersverse flexgroep hadden we ons aangemeld voor een nieuwe klus: een huis schoonmaken en opruimen. Vol goede moed stapten we op de bewuste vrijdag gewapend met emmers en schoonmaakmiddel in de lift van de flat. Benieuwd wat ons te wachten stond, en misschien een tikje naïef. 

De voordeur stond al wagenwijd open toen we boven kwamen. Dat bleek niet zozeer omdat wij eraan kwamen, maar meer omdat er dringend frisse luch...

Bericht
Mariel de Jong

Studenten HTV onthullen Houd mij Schoon Tegels in de Nieuwe Hof

Geplaatst op 17 maart 2021, 14:20 uur , door Mariel de Jong

Met een kleine feestelijke onthulling van de 'Houd mij Schoon Tegels' in winkelcentrum De Nieuwe Hof, is er 10 maart jl. een einde gekomen aan het zwerfafvalproject KEISchoon033 in de wijk Nieuwland. De studenten Handhaver Toezicht en Veiligheid van MBO Amersfoort School voor Veiligheid, leerde de theorie toe te passen in de praktijk. Ze voerde surveillances uit in De Nieuwe Hof en directe omgeving op het gebied van zwerfafval.

Tijdens de surveillance en interviews met bezoekers, bewoners en win...

Bericht
Willem-Jan Stegeman

Amersfoort Samen, Wij Amersfoort

Geplaatst op 15 maart 2021, 09:26 uur , door Gemeente Amersfoort

De initiatieven via Amersfoort Samen zijn een mooi voorbeeld hoe wij in Amersfoort samen werken om een leefbare, duurzame en sociale samenleving te maken.

Alle thema's, maar voor mij vooral de circulaire, duurzame en gezonde thema's, vinden een plek om informatie uit te wisselen en initiatieven te starten. Samen werken we aan "Healthy Urban Living", het thema van onze regio. Dat vindt professioneel plaats in de Universiteiten, ziekenhuizen en dergelijke, maar ook door de wijk-, buurt- en dorpsini...

Meer nieuws