Gul Dolap

Bewoner, Professional
Wie is Gul?
Ik ben een echte Amersfoorter. Sinds 1978 woonachtig in Amersfoort en sinds 1999 In dit prachtige wijk Nieuwland. Moeder van 3 kinderen die hier zijn geboren en getogen. De jongens zitten op voetbal bij ASC Nieuwland en mijn dochter zit op dansen bij DCA.
Mijn werk en hobbies
Momenteel ben ik niet werkzaam bij een organisatie. Ik ben full time mantelzorger van mijn ouders en vooral van mijn vader die Alzheimer heeft. Wel ben ik bezig om een kleinschalig ontmoetingscentrum/dagopvang te organiseren voor de allochtone groep senioren.
Daarnaast ben ik coördinator/oprichter van Begeleiding 4U2 waarbij de kinderen aandacht krijgen die tussen wal en schip vallen door wat voor reden dan ook thuis. Dit kan ernstige zieke ouder zijn, financiële problemen o.i.d. De kinderen krijgen aandacht en helpen wij ze o.a bij het maken van hun huiswerk.
Sinds najaar 2016 ben ik voorzitter van stichting New en United Nieuwland. Deze stichting organiseert ieder jaar een wijkfeest in de maand juni en lichtjestocht in december. Ons doel is de sociale cohesie in de wijk te verbeteren en te versterken.
Ook zit ik sinds najaar 2017 in Buurt Bestuurt Nieuwland waar ik me ook betrokken voel bij de andere sociaal maatschappelijke ontwikkelingen in de wijk. Mijn vrijwilligerswerk is mijn Werk en Hobbie :-).
Mijn omgeving
Ik ben een van de eerste bewoners in mijn straat/hofje. Zeer leuke gezellig hofje waar iedereen voor elkaar klaar staat en bereid is te helpen. Ook al een aantal keren een super gezellige straatfeest gehad.
Onze straat wordt steeds gezelliger en socialer. Wordt iemand geopereerd of is een buurvrouw bevallen, dan wordt snel een kookclub georganiseerd en kookt iedereen een week/maand voor de zieke. Dat vind ik zo iets moois en waardeer ik enorm. Wat is er mooier dan dit, voor elkaar zijn en elkaar kunnen helpen in moeilijke tijden.
Mijn droom
Mijn droom is om de Stichting New en United te laten groeien en niet alleen een wijkfeest te organiseren maar dat er meerdere activiteiten komen in de wijk waar mensen zich ontmoeten/versterken maar bovenal genieten. De wijk moet socialer, maatschappelijker worden met allerlei activiteiten voor jong en oud.

Andere droom van mij is dat Begeleiding 4U2 in alle wijken moet komen. Meerder middelbare scholen zouden de maatschappelijke stages weer moeten invoeren en hiermee kunnen we in meerdere wijken 4U2 organiseren. Alle kinderen hebben evenveel aandacht nodig, ook die het financieel niet zo breed hebben of thuissituatie is dusdanig dat zij niet de nodige aandacht krijgen wat ze wel nodig hebben in de bloei van hun leven. Door deze aandacht creëer je ook niet zo een groot kloof tussen rijk en arm.

En mijn andere droom is natuurlijk ook dat er een Verzorgingstehuis/bejaardenhuis komt voor de Turkse/Marokkaanse ouderen in Amersfoort. Juist in Amersfoort, hartje van Nederland.
Organisaties van Gul
Organisaties waaraan Gul verbonden is
Projecten uitgevoerd door Gul
Projecten waarvoor Gul contactpersoon is
Projecten waaraan Gul bijdraagt
Activiteiten van Gul
Berichten van Gul