Anja Boersma

Professional, Procesbegeleiding
Wie is Anja?

Ik woon met mijn man in Kattenbroek in een huis met een prachtige tuin. Wij hebben een moestuin bij park Schothorst.

Mijn werk en hobbies

Ik heb een milieuachtergrond en heb de afgelopen jaren aan diverse bewonersinitiatieven gewerkt in Nieuwland. Op dit moment (Coronatijd) help ik mijn man met het vereenvoudigen van de admnistratie van zijn hoveniersbedrijf.


Ik volg het pad van Zijnsgeorienteerde Levenskunst bij de School voor Zijnsorientatie in Utrecht, zing in een Zuid-Afrikaans koor: Duze NomshikaShika en houd van lekker koken met de groenten uit onze moestuin


 


 

Mijn omgeving

Wij hebben een fijne tuin en kijken uit op een mooi plantsoen. Toen onze kinderen jong waren konden zij heerlijk spelen in de straat/buurt.


Wij hebben een paar jaar een maandelijkse buurtborrel gehad. Een leuke formule met weinig gedoe. Ieder neemt zijn eigen stoel en drankje en hapje mee. Je hoeft je niet aan of af te melden. Mogelijk deden we het te frequent, want uiteindelijk bleef alleen een harde kern van mensen over en plannen we nu alleen nog spontaan een borrel.


 


 

Mijn droom

Toen wij in Kattenbroek neerstreken was ik zwanger van ons eerste kind. Ik hoopte op een mooie omgeving om mijn kinderen te laten opgroeien, een goede verbinding naar mijn werk (Bilthoven) en voldoende mogelijkheden tot contacten/hobbies/activiteiten op stadsniveau. Dit is allemaal redelijk goed uitgepakt. Mijn oudste zoon is ondertussen 24, de ander 21. Sinds 1 jaar zijn de jongens uit huis. Een nieuwe fase is voor ons aangebroken. Ik weet nog niet hoe die zich gaat vormen. Ik laat mij graag inspireren door wat zich voordoet in het moment.


De coronacrisis brengt mij letterlijk en figuurlijk dichter bij huis. Er hoeft (moet) even niet zoveel. Ik geniet van onze (moes)tuin, hobbien met mijn jongste zoon die weer even thuis woont en af en toe een gesprekje met buren over de heg.  


Ik wil een wens graag hier uiten. Ik zou graag een 'bedside singers' groep vormen in Kattenbroek/Amerfoort. Bedside singers, zingen voor mensen in de laatste fase van hun leven. In diverse plaatsen in Nederland zijn er groepen. 


 


 

Mijn expertise