Activiteit

Workshop Privacy, Zorg en Internet

dinsdag 1 oktober 2019 , 19:00 - 21:00 uur

In de workshop wordt stilgestaan bij de privacy risico’s verbonden aan zorg gerelateerde digitale hulpmiddelen en wordt hiervoor een oplossing (IRMA) geboden.
 
 
IRMA is een app die het mogelijk maakt om (een of meerdere aspect van) de identiteit van personen te controleren zonder de gegevens aan de website te verstrekken. Partijen die het verstrekken van persoonlijke informatie als verdienmodel hebben wordt hiermee de wind uit de zeilen genomen. De IRMA app maakt het mogelijk om aan een wijkplatform ‘besloten’ functies toe te voegen of anoniem vragen te stellen of antwoorden te geven. De App checkt hierbij bijvoorbeeld je leeftijd, of je in de wijk woont, of je naam voorkomt op de lijst geautoriseerde personen, of je een VOG of BIG registratie hebt.
 
In Nieuwland willen wij een aantal kleine experimenten (besloten functies ontwikkelen) met de IRMA app gaan doen. Het gaat hierbij om experimenten die nauw aansluiten bij de behoeftes in de wijk en die zaken mogelijk maken die nu vanwege privacy redenen niet mogelijk zijn.
 
De workshop wordt gegeven door De Waag en is onderdeel van het DECODEprogramma.
De verkenning voor de ontwikkeling van een E-community in Nieuwland is onderdeel van het SamenBeterprogramma voor het ontwikkelen van vitale wijken.


 

Locatie
Wijkboerderij Nieuwland
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: