organisatie

Atelier Seleniet Kunst

Onderneming

Seleniet Kunst
Antoinette Elsinga is als beeldend kunstenaar werkzaam in het Atelier Seleniet Kunst.


Deze naam is ontstaan uit haar voorliefde voor het mineraal seleniet en het creëren van kunst. In atelier Seleniet Kunst is het mogelijk om zelf te komen beeldhouwen, Antoinette Elsinga deelt graag haar kennis. Ook is het mogelijk om het Atelier op afspraak te bezoeken.Bij Seleniet Kunst is het mogelijk lessen of een workshop te volgen. Het is niet noodzakelijk om al eerder met steen gewerkt te hebben of op een ander vlak creatief bezig te zijn geweest. Hieronder een overzicht van de workshops die te boeken zijn.


Leuk om met een groep vrienden, collega’s of onbekenden een middag te beeldhouwen. Er zijn genoeg mogelijkheden om te maken uit de stukken speksteen waar uit te kiezen is. De keuze voor de vorm van de steen gezaagd of juist ruw of gaat het om de kleur van de steen. Daarna begint het vormen Wordt het abstract of juist gedetailleerd. Komt er een gat of juist niet in de steen. Allemaal keuzes die ervoor zorgen dat er een beeld gevormd wordt. Het kan ook zijn dat je begint en wel ziet wat het wordt.


Ook voor kinderen zijn er lessen en workshops. Kinderen hebben een rijke fantasie en laten zich niet beperken door wat allemaal niet mogelijk is maar gaan er voor. Aan de hand van hun vorm of de steen gaan we kijken wat ze gaan maken.


Het bewerken van het stuk speksteen gaat in stappen. De eerste stap is het zien van de vorm van de steen. Wanneer deze helder is kan er een begin gemaakt worden met het raspen. Als de vorm er is, kan er gepolijst gaan worden met schuurpapier. Tenslotte wordt het stuk speksteen in de was gezet voor een mooie glans.

Deel dit: