Activiteit

Beeldhouwen met Seleniet

zaterdag 9 maart 2019 , 9:15 - 17:00 uur

Beeldhouwen met seleniet
Een dag voor jezelf, lekker bezig zijn met een mooi stuk seleniet. De stenen zijn door mij uitgezocht en van zeer mooie kwaliteit.

Je bent gebonden aan de vorm van de steen, een staaf of een blok maar kunt daarmee alles maken wat je zelf wilt. Je mag ook afbeeldingen meenemen van wat je wilt maken.

De beelden die in deze workshop gemaakt worden zijn “geabstraheerd van vorm” en zullen per persoon verschillen. Doordat je zelf je eigen beeld maakt, is deze uniek van vorm en volkomen persoonlijk. Eerst zal je de steen in vorm vijlen om hem vervolgens te polijsten. Door het polijsten verschijnt de melkachtige transparantie. In dit proces is er voldoende ruimte voor eigen initiatieven maar is het ook mogelijk om volgens een stappenplan te werken.

Seleniet
Seleniet, een echte engelensteen, werkt zeer ontstressend en kalmerend. De steen houd je jong en vitaal en helpt je om positief te blijven denken! Deze steen herstelt opgelopen trauma’s en neemt emotionele en hormonale disbalans weg. Seleniet werkt goed tegen netatieve emoties, neemt vermoeidheid weg en maakt vrolijk!

Programma in Amersfoort
09:15 Ontvangst

09:30 Uitleg over werken met Seleniet, uitzoeken van een steen

10:00 Start van je eigen beeld

12:30 Lunch, soep en broodjes

13:15 Verder met je eigen beeld

16:00 Polijsten

17:00 Met een mooi beeld naar huis

Investering
€ 120,- Euro, dit is inclusief steen van ongeveer 17 cm hoog, houten sokkel gebruik van professioneel gereedschap, lunch ( in het Atelier in Amersfoort), koffie / thee met versnapering.

Data workshops
Zaterdag 19 januari 2019 in Amersfoort

Zaterdag 9 februari 2019 in Maassluis

Zaterdag 9 maart 2019 in Amersfoort

Zaterdag 13 april 2019 in Amersfoort

Locatie
Atelier Seleniet Kunst
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Deel dit: