Organisatie

Parentshouses Amersfoort

Non-profit

Welkom bij Parentshouses!
Ga je scheiden? Zoek je woonruimte om opnieuw te beginnen? Wil je blijven wonen in de buurt van je kinderen? Parentshouses kan je daarbij helpen.


Wij maken het mogelijk dat je kinderen kunnen blijven rekenen op jouw warmte en nabijheid in deze periode van onrust. We doen dat door je tijdelijke woonruimte dichtbij aan te bieden, zodat je nabijheid voor de kinderen vanzelfsprekend is en blijft. Dat geeft hen veiligheid en vertrouwen in deze moeilijke tijden waarin ze je extra hard nodig hebben.


Blijven wonen in de buurt van je kinderen is ook de basisgedachte van waaruit Parentshouses is gestart. Dat is nu namelijk een hele uitdaging als je geen urgentieverklaring krijgt. Woonruimte vinden in de buurt van je kinderen is moeilijk en dat leidt tot veel extra spanningen: door gedwongen samenwonen, onvrijwillig verder weg wonen, steeds wisselende woonplekken of bankslapen. Allemaal niet bevorderlijk voor het welzijn van alle betrokkenen in deze toch al ingewikkelde en onrustige tijd. De gevolgen kunnen enorm zijn: contact verliezen met de kinderen, financiële problemen, inschrijven bij de voedselbank, het kwijtraken van sofinummer, werk en ziektekostenverzekering.


Parentshouses wil die vrije val voor zijn en zo een positieve bijdrage leveren in moeilijke tijden. Daarmee helpen wij zowel ouders als kinderen in echtscheiding-situaties.

Illustration
 
Deel dit: