Activiteit

Parenthouses opent eerst huizen in Nieuwland

zaterdag 18 maart 2017 , 15:00 uur

 

Burgermeester Bolsius zal zaterdag 18 maart de eerste parentshouses in Amersfoort openen.

Stichting Parentshouses Amersfoort  bestaat uit: Paul van der Most, Ruud Luchtenveld, Robert Jan van Rooijen, Janny Dammingh en voorzitter Rolinka Klein Kranenburg.

 „Parentshouses kunnen kinderen enigzins ontlasten indien ouders uit elkaar gaan. Er verandert al zoveel voor kinderen, de veilige basis is opeens weg. Het is van groot belang dat de ouders in dezelfde wijk kunnen blijven zodat de kinderen beiden ouders kunnen blijven zien. Wat rust in een hectische tijd creëren" benoemt Rolinka Klein Kranenburg.

 Na jaren van doorzetten, moeilijkheden overwinnen, fondsen en vrijwilligers werven is het gelukt. Door deze mooie fondsen en niet te vergeten, de vrijwilligers, de Gemeenteraden, de Kerken en de Woningcorporaties kan de stichting nu vol trots zeggen dat ze 2 woningen opent aan de Maanglans in Nieuwland.

Op 18 maart zal Burgermeester Lucas Bolsius in de namiddag deze Parentshouses  officieel openen.

 „Als tijdelijke oplossing voor maximaal 1 jaar kunnen 3 bewoners hier hun eigen kamer huren en daar hun kinderen ontvangen. Een mooie oplossing voor een steeds groter wordend probleem. Op deze manier blijven de kinderen voorlopig in hun vertrouwde omgeving. De ouders kunnen gelijktijdig hulp en steun krijgen. Bij elkaar maar ook bij professionele instanties. Het streven is om na dat jaar een definitieve oplossing te hebben voor de toekomst. Als we het al wat makkelijker hebben kunnen maken voor één kind dan hebben we ons doel al bereikt” zo sluit Rolinka Klein Kranenburg af.

Voor meer informatie, zie https://www.parentshouses.nl

 

 

Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: