Dit project is gestopt
Project

Nationale Diabetes Challenge Amersfoort

Geplaatst op 23 april 2019, 12:57 uur

Voor Wie?

Voor mensen met diabetes, maar ook voor mensen die zich graag fitter en fitaler willen voelen.

In Nieuwland werken zorgprofessionals samen om te bevorderen dat mensen uit onze wijk mee gaan doen. Als er meer mensen uit Nieuwland meedoen, kunnen er ook wandelgroepjes ontstaan om tussendoor samen te lopen of daarna door te gaan. Dat draag bij aan een gezonde wijk. 

Wanneer?

Vanaf maandag 29 april wandelen wij elke maandagavond van 19.00-20.00 uur, 20 weken lang, vanaf wisselende startpunten. We starten ook een keer bij het nieuwe Van der Valk Vitaal vanaf het bedrijventerrein Calveen. De wandelingen worden begeleidt door verschillende zorgprofessionals ook uit onze wijk Nieuwland, zoals fysiotherapeuten, praktijkondersteuners, huisartsen, leefstijlcoaches, buurtsportcoaches, diëtisten en wandeltrainers. 

Je mag ook op een later moment nog mee gaan doen aan het programma. 

De groep wordt ingedeeld in verschillende looptempo's en wij eindigen deze challenge met een landelijke finale op het Diabetes Challenge Festival in Den Haag. Het doel is om dan 5 km of meer te lopen.

Kosten en aanmelding: 

€ 1,00 per keer. Aanmelden kan via buurtsportcoach@sro.nl of tel.nr. 06-17455323

Locatie:

Wekelijks vanaf een ander startpunt in Amersfoort. Maandag 29/4 starten wij vanaf de atletiekvereniging Altis. 

 

 

Doelgroep
Volwassenen
Gestopt
Illustration
 
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Esther Wiersema

Project volgens planning

Inmiddels zitten de eerste 4 weken van de challenge erop en hebben wij inmiddels rond de 40 wandelaars elke maandag. We lopen in 3 verschillende groepen naar het tempo wat iedereen graag loopt. We lopen elke week een andere route door Amersfoort heen waardoor de wandeling elke week weer een verrass... lees meer
0
Open de update in eigen pagina

Esther Wiersema

Project volgens planning

We zijn inmiddels op de helft van de Diabetes Challenge en ondanks de vakantie wordt er nog steeds met een grote groep wandelaars in 3 groepen gelopen. Elke week lopen we weer een stukje verder, inmiddels wordt er door de deelnemers ook fanatiek door de week gelopen met een eigen clubje mensen. Leuk... lees meer
0
Open de update in eigen pagina