Alex de Ruiter

Professional
Mijn werk en hobbies

Ik werk bij de Stichting Buurkracht en begeleid bewoners bij het samen plannen maken en acties inzetten om duurzamer en (op termijn) aardgasvrij te kunnen wonen.

Mijn expertise

In Nederland gaan we minder aardgas gebruiken en op de lange termijn zelfs helemaal van het aardgas af. Dit is nodig om de klimaatdoelen te behalen en de aarde minder te belasten. De gemeente Amersfoort buigt zich ook over het vraagstuk van verwarmen zonder aardgas en betrekt hierin graag haar inwoners. 


Als bewoner van Nieuwland, en dan specifiek de bewoners van Hoge Hoven (de Gaardenbuurt) en een deel van Waterpark (Watereiland), nodigen we u graag uit om mee te praten over de toekomst van uw wijk. In die toekomst zal Nieuwland ook aardgasvrij worden. Hoe ziet dat er volgens u uit en wat komt erbij kijken? 


Dat willen we dit jaar met elkaar uitzoeken en de gemeente Amersfoort heeft Buurkracht gevraagd dit proces te begeleiden. Buurkracht is een stichting en een onafhankelijke partij met jarenlange ervaring in het ondersteunen van bewonersinitiatieven bij het verduurzamen van buurten en wijken door heel Nederland.


Meer weten? Kijk op www.buurkrachtnieuwland.nl