Candace Bleijerveld

Bewoner, Ondernemer, zelfstandig uitvaartbegeleider
Wie is Candace?

Samen met mijn man en zoon woon ik op het eiland van de salamanders, vlakbij de Draak. Het is een prachtige plek met veel groen en water. Mijn uitvaartbedrijf -Adoré Uitvaart- is aan huis gevestigd. De uitvaartbegeleiding die ik bied vind vooral plaats bij families thuis.


Na een pittige uitvaart week is het heerlijk en rustgevend om een mooie wandeling door het park te maken. Het gesjierp van de vele vogeltjes in de aanwezigheid van de natuur zo dichtbij, beseffen me wat een prachtig betekenis vol werk ik mag doen en maakt me dankbaar.

Mijn werk en hobbies

Ik ben zelfstandig uitvaartbegeleider. Adoré Uitvaart is de naam van mijn bedrijf. Voor mij heeft Adoré betekenis voor; liefhebben en adoreren, vasthouden en loslaten, want wat er na verlies overblijft is de liefde, de relatie, de verbinding, die circuleert altijd...


Ik help nabestaanden met het regel- en organisatie proces van de dag van het overlijden, tot en met de uitvaart, de nazorg en zo nodig verder. Het is mijn passie als betrokken buitenstaander, alle wensen bespreekbaar te maken, waarin ik ruimte creeër voor de naaste familie om aan het proces van afscheid een eigen invulling te geven.


Natuurlijk is dé uitvaart, dé dag van het afscheid belangrijk, maar het gevoel en de beleving tijdens de dagen er naar toe, is wat je bij blijft, waar je mogelijk troost uit kunt halen, waar je mee verder kunt...


 

Mijn expertise

Mensen te informeren/helpen om zelf keuzes te mogen maken met betrekking tot afscheid- en uitvaart wensen. Het gaat niet om wat hoort maar wat goed voelt, wat bij je past. Een mooie en passende uitvaart, naar je eigen wens en ook mogelijk voor klein budget. Thuis opbaren kan als heel fijn en intiem worden ervaren, om nog dichtbij je dierbare te kunnen zijn, tevens is het veel voordeliger dan het rouwcentrum. Een condoleance of afscheid aan huis en bijvoorbeeld eigen vervoer, met het authentieke busje van de buurman.


Praten over het einde, het afscheid van het leven hoeft niet altijd verdrietig te zijn. Het kan meer benaderbaar zijn als je iets onderneemt wat vertrouwd voelt. Met je vader tijdens het tuinieren, praten over hoe hij zijn afscheid ziet, welke boodschap van het leven hij jou nog wil meegeven. Met je moeder een kopje thee drinken, of de was opvouwen en vragen of zij specifieke wensen heeft voor haar uitvaart. Wat vind ze belangrijk....? Wat wil ze je nog zeggen..? 


Maar ook het rouwen meer delen; als je weet dat een van je buren of iemand in de wijk een partner of familielid is verloren, is het fijn om een pannetje soep te brengen, of een kaart in de brievenbus te doen, te laten weten dat je meeleeft.


Deze en andere onderwerpen zou ik graag openlijk bespreken. 


 

Mijn mogelijkheden

Een verbindende rol in communicatie en mogelijkheden.


Moeilijke en pijnlijke onderwerpen bespreekbaar maken. Over je eigen keuze mogen praten. Het levenseinde en de dood mogen benoemen. .Als je onderwerpen deelt, dan zijn mensen vaak bereid om te luisteren, om te helpen.

Relevante ervaring

Ervaringen met vele families die ik hem mogen begeleiden.


Voorgesprekken met personen die hun levenseinde en het afscheid willen regelen en vastleggen, dat kan rust geven.