Sander Kooijman

Wie is Sander?

Ik ben Sander Kooijman kinderpsycholoog in Amersfoort Zuid. Ik woon samen met mijn partner en (pleegkinderen) in de wijk Schothorst Amersfoort. Ouders met kinderen met boos gedrag kunnen bij mij terecht. Daarnaast ben ik onderdeel van de zorgcoöperatie ZorgRondom.
Hierdoor kunnen ouders zowel particulier bij mij terecht als via de gemeente. Wil je hier meer informatie over stuur me dan een bericht op info@jeugdenkinderpraktijkrota.nl

 

Mijn werk en hobbies

Ik werk bij Xtra Plus bij het Schoolmaatschappelijk werk team  op de RKBS de Paradijsvogel en OBS Ypenburg in Den Haag 
In mijn vrije tijd ben ik betrokken bij Tafeltennis Vereniging Over 't Net en Hoogland. Ik ben tien jaar actief geweest als jeugd- trainer en coördinator. Het afgelopen jaar ben ik alleen nog actief als speler om wat ruimte vrij te maken voor mijn praktijk plannen en mijn gezin.
Daarnaast heb ik een moestuin bij VTV Emicaer. Het werken in de tuin vind ik heel ontspannend en mijn kinderen gaan ook graag mee.


 

Mijn omgeving

Ik waardeer de oude binnenstad van Amersfoort het groen en de bossen. Inmiddels woon ik sinds 2006 in Amersfoort. Heerlijk midden in het land weg van de randstad. De kunst en cultuur de evenementen in Amersfoort inspireren me. De rust en de gezellige bedrijvigheid. In mijn werk kom ik van alles tegen en dan is het heerlijk om ook weer tot mezelf te komen en dat kan in Amersfoort!

Mijn droom

Amersfoort is voor mij een ontzettend leuk stadje net buiten de randstad. Mijn droom is dat de kinderen in Amersfoort de gelukkigste kinderen worden van Nederland. We hebben Amersfoort gekozen vanwege de rust, de natuur en een leuke bedrijvigheid. Mijn droom volledige werken vanuit mijn eigen kinderpraktijk komt steeds dichterbij.

Mijn expertise

Waardevolle blogs en artikelen


Middel van artikelen en blogs draag ik graag bij. Ik ga vanaf november 2020 om de drie weken waardevolle artikelen, blogs en dergelijke plaatsen. Zodat ouders met kinderen kunnen profiteren van mijn kennis en kunde. Op deze manier help ik kinderen en ouders gelijk. Ik schrijf over ontwikkeling en alles wat met opvoeden te maken heeft. Onderwerpen als zelfvertrouwen, zelfstandigheid, veerkracht, zelfproblemen oplossen komen regelmatig terug. Mijn hoofd onderwerp is kinderen met boos gedrag. Op mijn website is bijvoorbeeld een E-book met stappenplan te downloaden voor kinderen met boos gedrag.


Kindercoaching


Wanneer kinderen en ouders willen veranderen dan kunnen ze terecht in mijn praktijk. Mijn praktijk is tijdens de COVIG-19 gewoon open met RIVM maatregelen. Daarnaast kunnen ouders en kinderen ook gebruiken maken van online coaching. Als integratief kindercoach kunnen ouders en kinderen met alle vragen terecht. Ik ben gespecialiseerd in kinderen met boos gedrag. Ik leer kinderen grip te krijgen op negatieve emoties en zelfvertrouwen te ontwikkelen. Klik door naar mijn website en lees wat kindercoaching voor jou kind kan doen. Een traject bestaat uit een intake met ouders, vijf kindsessies en een eindgesprek met beide ouders. Daarna kijken we of de vraag beantwoord is of dat er nog iets nodig is.


Oudercoaching en lossen trajecten
Natuurlijk kunnen er ook losse sessie of een enkele sessie worden afgesproken. Vraag gerust naar de mogelijkheden. 


 

Mijn mogelijkheden

Ik ben energiek, lief, behukpzaam, betrokken, kundig, daadkrachtig, praktisch en oplossingsgericht. Ik heb bijna 20 jaar ervaring in de jeugdhulpverlening. Al deze kennis en expertise bied ik graag aan.

Relevante ervaring

20 jaar ervaring in de jeugdhulpverlening, schoolmaatschappelijkwerker.
gedragsdeskundige bij MEEZHN
Opgeleid tot school maatschappelijkwerk, ontwikkelingspsycholoog en in  4 jarige opleiding tot integratief kindertherapeut.
10 jaar tafeltennis trainer en coördinator
Pleeg (ouder)