Tjerk-Peter van den Berg

Wie is Tjerk-Peter?

Ik woon met mijn vrouw Leanne en onze 3 kinderen (nu 20, 19 en 14) in een jaren 70 wijk (Schothorst Zuid) die zicht kenmerkt door groen en ruimte. En we hebben een hond (boxer Spike). 

Mijn werk en hobbies

Ik werk bij Arcadis in Amersfoort. Arcadis is een ingenieursbureau. Ik ben daar betrokken bij grote infra projecten, bijvoorbeeld in het verleden bij de NoordZuidLijn in Amsterdam en nu bij Zuidasdok. Daar ben ik projectleider voor de renovatie van de bruggen van het schinkelcomplex.


In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met muziek. Ik speel Basgitaar in mijn kerk Doorbrekers en in mijn eigen Worshipband D-vote. 


En natuurlijk met divere duurzaamheidsprojecten in Amersfoort. Bijvoorbeeld Duurzaam033, Warmtestem.nl en dergelijke.

Mijn omgeving

Ik woon in een mooie groene en ruime buurt. In ons pad en hofje hebben we best veel contact met elkaar, maar het kan nog beter! 

Mijn droom

Ik vind dat het allemaal veel socialer kan en moet. Daarnaast vind ik het belangrijk dat iedereen meetelt en mee kan doen. En als laatste vind ik dat we, daar waar het kan, binnen de regio, zoveel mogelijk de dingen zelf doen en organiseren. Zeg maar de waarde binnen de regio houden. Ik ben daarom, naast warmtestem, ook betrokken bij het initiatief voor een gebiedscoöperatie Eemland. Daarbij richt ik me op de energiemarkt, wat zou kunnen leiden tot een Amersfoortse energie Coöperatie.  

Mijn expertise

Ik ben betrokken bij verschillende burger initiatieven als het gaat om duurzaamheid. Het gaat hierbij niet alleen om techniek, maar ook om het verenigen van burgers en het behartigen van belangen. Vanuit mijn werk als Consultant Infra heb ik kennis van projectbeheersing en projectleiding. Ik ben technische geschoold in de richting energie en automatisering. Daarnaast heb ik ondertussen ervaring opgedaan met het opzetten van coöperaties.


Ik ben ook creatief en heb vaak wilde ideeën voor bijeenkomsten, feestjes en partijen en heb ook kennis en ervaring als het gaat om audio en video producties.

Mijn drijfveren

Ik vind dat het socialer kan en moet en dat iedereen meetelt en mee kan doen. Een echte inclusieve samenleving, gebaseerd op gelijkwaardigheid. Een samenleving die gericht is op het toevoegen van lokale waarde. 

Mijn droomprojecten

Een Amersfoortse Energie Coöperatie. (voor elektriciteit en warmte)


Samen energie opwekken. (elektriciteit en warmte)


Samen leuke dingen doen! (buurtfeesten, netwerkbijeenkomsten etc)

Mijn mogelijkheden

Inspirator, Aanjager, ideeën generator, gespreksleider, en consultant 

Relevante ervaring

Voorzitter duurzaam033.nl


Initiatiefnemer Warmtestem.nl


Initiatiefnemer zonnepanelen langs de Zielhorsterweg


Kernteamlid initiatief Gebiedscoöperatie Eemland


Muziekant / geluidstechnicus


Mijn zakelijk carriere. Zie Linkedin https://www.linkedin.com/in/tjerk-peter-van-den-berg-b15ba721

Organisaties van Tjerk-Peter
Organisaties waaraan Tjerk-Peter verbonden is
Bekijk Tjerk-Peter van den Berg ook in