Bericht

BinnensteBuiten biedt regelmatig prachtige inkijkjes in Wederkerig Wonen

Geplaatst op 20 mei 2024, 22:47 uur
Illustration

Wie 18 mei (GemeenschappelijkWonenDag) niet in de gelegenheid was een woongemeenschap te bezoeken kan, als alternatief, maar toch zeer inspirerend, diverse video’s van BinnensteBuiten bekijken. We hebben in deze blog een aantal linkjes naar opnames van hen verzameld. Met dank aan BinnensteBuiten, een programma van KRO-NCRV, voor hun mooie, niet geplande, bijdrage aan de Week van het Wederkerig Wonen.

Monumentale Stolpboerderij met negen appartementen in Zuidoostbeemster
De opname van BinnensteBuiten neemt je mee naar stolpboerderij Broederbouw. Een pachtige stolpboerderij in Zuidoostbeemster, met indrukwekkende hal, enkele monumentale appartementen en een blik op de privé tuinen. Veel historische details zijn prachtig bewaard gebleven. In het 18 meter hoge een dak zijn als een soort origami-puzzel negen appartementen gemaakt.
Video kijken

Centraal Wonen project de Wandelmeent in Hilversum
Een van de eerste doorbraken in de jaren 70 op het gebied van Wederkerig Wonen. Een project voor alle leeftijden.
Video kijken

Leusden. Mantelzorgwoning in tuin van moeder
Video kijken

Amsterdamse woongroep bouwt zelf in CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) een woongemeenschap van 50 vrienden.
Video kijken

Collectieve woonplek in oude school in Nijmegen
Initiatief om de oude Lourdesschool (1927) om te toveren tot een collectieve woonplek. Geen woongroep, maar een plek waar bewoners oog hebben voor elkaar. Het thema: levensloopbestendig en duurzaam.
Video kijken

Verbouwde boerderij Steinhagen in het Limburgse Sevenum
Duurzaam wonen met buren die aandacht en ontmoeting belangrijk vinden. Met die gedachte verbouwde woongemeenschap Steinhagen een boerderij om tot woningen.
Video kijken

Kijk ook op
LaCoTA-pagina over Wederkerig Wonen
LaCoTA-pagina over Groen Wonen 

Deel dit: