Bericht

De Vliegende Reporter: Digitaal Hulpplein

Geplaatst op 15 april 2024, 00:00 uur
Illustration

Je komt er bijna niet onderuit, bijna alles gaat online. Veel mensen gaat dat goed af maar er is ook een hele groep die het lastig en zelfs ook wat angstig/spannend vindt.
Voor deze groep is er hulp. Bibliotheek Eemland biedt natuurlijk hulp aan maar ook het Seniorweb. Bij Bibliotheek Eemland zijn er veel gratis cursussen te volgen. In Nieuwland is sinds kort een nieuwe leslocatie van SeniorWeb. Je vindt er bijvoorbeeld uitleg over WhatsApp, social media en nog veel meer. Voor velen onder ons heel vanzelfsprekend, voor anderen een wirwar...
Ik ben gaan kijken naar de presentatie tijdens de informatiebijeenkomst op zaterdag 30 maart jl. over dit onderwerp dat gegeven werd door Carla Heerschop.
De aanwezige senioren konden vragen stellen die naar tevredenheid beantwoord werden en gingen weer naar huis met een jaar gratis lidmaatschap voor het Seniorweb.

Nu is er, in samenwerking met het SeniorWeb, Bibliotheek Eemland en SMWN, elke woensdag een inloopochtend in Wijkboerderij Nieuwland. Tussen 10.00 en 12.00 uur kun je terecht bij de vrijwilligers van het Digitale Hulpplein met alle vragen op het gebied van computers, smartphones, internet, enz... Ook als je meer wilt weten over één van de vele cursussen ben je van harte welkom. 
Helemaal gratis, je kunt zonder afspraak binnenlopen én met een beetje geluk zijn er nog wat kaarten over waarmee je een jaar lang gratis lidmaatschap krijgt op het SeniorWeb! 
Ik zeg doen!

Vriendelijke groet van de Vliegende Reporter

Deel dit: