Bericht

De Vliegende Reporter: NieuwlandMaaltijden

Geplaatst op 24 februari 2024, 13:45 uur
Illustration

Vandaag (23 februari)  heb ik mee mogen kijken (en op de valreep zelfs mee mogen eten!) bij de NieuwlandMaaltijden waar Jelle een heerlijk broodje hamburger serveerde. Jelle heeft al een keer eerder gekookt tijdens deze speciale avonden. Hij is al een poosje met pensioen maar vond het stil zitten maar niks. Hij besloot een koksopleiding te gaan doen en daar genieten wij nu allemaal van!

Deze Nieuwland-Maaltijd avonden worden verzorgd door vrijwilligers en bezocht door mensen van alle leeftijden. Het meest lekkere eten wordt op tafel gezet; van stampot en pasta tot Afghaanse spaghetti! De prijs die je hiervoor betaald is zeer schappelijk, en naast het heerlijke eten maak je kennis met wijkgenoten en is een sfeervolle avond gegarandeerd.
Vanavond dus een heerlijk broodje hamburger, geserveerd met friet en een vers gemaakte salade. Deze werd gemaakt door vrijwilligster Malalay. Ook zij kookt regelmatig een lekkere maaltijd (oa uit de Afghaanse keuken) en anders helpt ze bij de andere koks.

Twee dames die regelmatig aanschuiven zijn Tineke en Ria. 
Ze genieten uiteraard van het eten maar vinden het vooral ook leuk om 'er uit' te zijn. 
"Je ontmoet steeds weer andere mensen en het eten is altijd heerlijk!" zegt Tineke.
Ria: "Doordat het betaalbaar is kan je dit wat vaker doen en het is altijd gezellig"
Ook al komen ze samen, ze maken ook graag contact met de andere gasten..

Ook Olivier is aangeschoven vanavond: "Het is echt lekker eten en ook best veel. Zit zelfs een lekker toetje bij. En dat voor €7.50! Leuk om op deze manier weer andere mensen te ontmoeten."

En zo zie je maar, eten is heerlijk en verbindt ook nog eens! 


Wil je ook eens aanschuiven? Klik dan op deze link voor meer informatie.

Groet van de Vliegende Reporter

 

Deel dit: