Bericht

Nieuwlandbruist: Pubquiz, groot succes

Geplaatst op 28 januari 2024, 20:26 uur
Illustration

In december werd ik gevraagd of ik samen met iemand anders een pub quiz zou willen presenteren. Dat leek mij een leuke uitdaging en al snel zaten we met vijf mensen aan tafel om te bespreken welke vragen zouden gaan stellen en in wat voor vorm we het zouden gaan doen.

Thuis gingen we allemaal vragen bedenken die we in een online document konden zetten. Voor mij is archiefeemland.nl altijd een mooie bron van informatie over Amersfoort en als je dan op ‘Nieuwland’ zoekt dan komt er een enorme hoeveelheid informatie en foto’s naar voren. Voldoende om een paar mooie vragen uit te halen en bovendien vaak ook leerzaam. Want bijvoorbeeld het prachtige elektriciteitshuisje aan ’t Haartje, was mij nog nooit opgevallen. Het was niet alleen de geschiedenis van Nieuwland dat aan bod kwam, er waren ook maatschappelijke-, sport- en kunstvragen. Een paar dagen voor de quiz werden alle vragen kritisch doorgenomen en een definitieve presentatie gemaakt.

Hoewel er een spandoek was opgehangen bij winkelcentrum De Nieuwe Hof en er overal flyers waren uitgedeeld, waren er slechts twaalf aanmeldingen. Nu was aanmelden niet verplicht, dus we zouden wel kijken wat het uiteindelijke aantal zou zijn. Gelukkig zat de boerderij helemaal vol en konden we zes groepen maken die samen gingen overleggen. Behalve de kennis over Nieuwland delen was dat ook precies de bedoeling, mensen samenbrengen die elkaar anders niet zo snel zouden ontmoeten. Het werd een spannende strijd tussen de verschillende groepen, waarbij we vragen hadden voor jong en oud. Dat was ook nodig, want alle leeftijden waren gekomen en waren zeer aan elkaar gewaagd.

Het plezier dat wij hadden met het maken en presenteren van de quiz hebben we waarschijnlijk wel kunnen overbrengen. De enthousiaste reacties van het publiek zorgde er in ieder geval voor dat ik het zo nog een keer zou doen.

Eric Wagener

Deel dit: