Update

Wijkboerderij Nieuwland weer voor de wijk!

Geplaatst op 18 december 2018, 20:45 uur

Wijkboerderij Nieuwland weer voor de wijk!

De gemeente Amersfoort heeft het pand Zeldertsedreef 2 verkocht aan Bijzondere Gasten. Dit voormalige wijkcentrum in Nieuwland, dat ruim vijf jaar te koop heeft gestaan, krijgt daarmee opnieuw een functie als ontmoetingsplek voor de wijk. De beoogde heropening is op 9 maart 2019.

Wijkbewoners en andere bezoekers kunnen er straks terecht voor een kopje koffie, een praatje, een
leuke workshop of gezellige maaltijd. Bijzondere Gasten biedt daarnaast ruimte aan uiteenlopende bewonersactiviteiten en wijkgerichte dienstverlening.

Bijzondere Gasten werkt in de Wijkboerderij nauw samen met bewonersinitiatieven, zelfstandige professionals en organisaties uit de wijk. Samen met hen willen ze van Wijkboerderij Nieuwland een energieke ontmoetingsplek maken waar jong en oud zich thuis voelen, een natuurlijk trefpunt van bewoners, ondernemers, vrijwilligers, mantelzorgers en professionals met veel ruimte voor experiment en initiatief.
De activiteiten worden afgestemd met De Herberg die al lange tijd een ontmoetingsfunctie voor de wijk vervult.

Buurtbestuurt Nieuwland en stichting Samen maken we Nieuwland hebben zich ingezet voor de Wijkboerderij, om aan de behoefte van wijkbewoners aan meer ontmoetingsmogelijkheden te voldoen. Nu is het aan bewoners om deze mogelijkheden te benutten en nieuwe initiatieven te nemen.

In de Wijkboerderij vestigen zich een aantal wijkgerichte dienstverleners zoals Bzzzonder Kindercentrum, Buurtzorg Nederland (thuiszorg) en Betna (opvang dementerende ouderen met een migratieachtergrond). Er komen ook flexibele werk- en behandelplekken voor zelfstandige professionals. Samen met jeugd uit de wijk zal een jongerenruimte worden gecreëerd. Daarmee is de wijkboerderij nog niet vol. Er is ruimte voor goede ideeën en nieuwe initiatieven.

Meer informatie bij:

  • Bijzondere Gasten: Marc van Leent, marc@bijzonderegasten.nl, 0651026684
  • Buurtbestuurt Nieuwland: Jan Huurdeman, janhuurdeman1@gmail.com, 0651090122
  • Stichting Samen maken we Nieuwland: Wim de Haan, wdeh@kpnplanet.nl, 0657918196

Over Bijzondere Gasten

Bijzondere Gasten maakt bijzondere ontmoetingsplekken en brengt deze tot leven. Plekken waar iedereen welkom is, ongeacht leeftijd, achtergrond of talent. Niet exclusief, maar inclusief.
Bijzondere Gasten is thans op twee locaties actief. Op het terrein van het voormalige Elisabeth Ziekenhuis in Amersfoort exploiteert zij het zogenaamde Pop-up Parkhuis. Daarnaast verzorgt ze de horeca en zaalverhuur in Hart van Vathorst. Wijkboerderij Nieuwland wordt de derde locatie.
Bijzondere Gasten is een onderneming van Ilse Kamphuis, Michiel van Rennes en Marc van Leent.

Over Buurtbestuurt Nieuwland:

Buurtbestuurt Nieuwland is een samenwerking van bewoners en welzijnsprofessionals voor het welbevinden in de wijk. Een wijkplan brengt in beeld wat er nodig is.

Over Samen maken we Nieuwland

Samen maken we Nieuwland is een burgerinitiatief in de wijk dat als doel heeft om zonder winstoogmerk een bruisende en betrokken gemeenschap te maken van Nieuwland. Waar dit nodig is faciliteert, coördineert en organiseert zij initiatieven en interactie om Nieuwland tot een vitale wijk te maken. In de vitale wijk zullen wijkbewoners en organisaties elkaar stimuleren tot groeien en bloeien, daar delen we lief en leed en vieren we met elkaar het leven. Daarbij steunen en helpen we elkaar waar dat nodig is.

Illustration
Een nieuwe lente voor de Wijkboerderij
Deel dit: