Update

Update bij Meld uw AED in Nieuwland aan!

Geplaatst op 6 april 2018, 08:40 uur
Eindelijk een AED in een buitenkast in Nieuwland / gratis AED buitenkasten!

Op 3 april 2018 is bij Sporthal Nieuwland door de SRO, in samenwerking met het Reanimatie Netwerk, een AED geplaatst in een buitenkast, zodat hij op 24/7 basis beschikbaar is voor onze burgerhulpverleners. De kast is afgesloten met een cijferslot. De code wordt aan onze burgerhulpverleners toegezonden bij hun alarmering via HartslagNu.

Er zijn wel meer AED's in Nieuwland maar deze zijn niet aangemeld bij www.hartslagnusystem.nl (en daarmee niet beschikbaar voor burgerhulpverleners) of deze hangen binnen, waardoor zij niet op 24/7 basis beschikbaar zijn.

De gemeente Amersfoort heeft de Stichting Reanimatie Netwerk Amersfoort nu een subsidie verstrekt. Met deze gelden kan het Reanimatie Netwerk aan AED-eigenaren in ondermeer Nieuwland gratis buitenkasten leveren.

Deze subsidieverlening wordt unaniem gesteund door de Amersfoortse gemeenteraad. De bedoeling is dat hiermee zoveel mogelijk AED’s naar buiten worden gebracht, zodat deze op 24/7 basis beschikbaar zijn voor de burgerhulpverleners van het netwerk.

De verbruikskosten voor de AED-eigenaar na een inzet kunnen bij de ambulancedienst RAVU worden gedeclareerd.

Aanvragen van de gratis buitenkast kan door alle eigenaren van bestaande AED’s (van particulieren, appartementengebouwen, huisartsenposten, andere instellingen en alle Amersfoortse bedrijven). De aanvraag kan ook worden gedaan voor nog aan te schaffen AED’s. Het netwerk heeft hiervoor kortings- en inruilafspraken gemaakt met haar leverancier.

Meer informatie, de exacte voorwaarden en het aanvraagformulier kunt u vinden op: https://www.reanimatienetwerk-amersfoort.nl/gratis-buitenkasten/

Het Reanimatie Netwerk Amersfoort roept alle AED-eigenaren op hier serieus over na te denken. Als u om welke reden dan ook besluit de AED niet in een buitenkast te plaatsen, dan is het dringende verzoek om de AED in ieder geval tijdens de openingstijden aan te melden bij www.hartslagnusystem.nlvoor inzet door onze Amersfoortse burgerhulpverleners. Wilt u als AED-eigenaar meehelpen om Amersfoort ‘hartveilig’ te maken? Neem dan uw maatschappelijke verantwoordelijkheid en plaats een AED buiten. NB: Op is Op!



meer info:
www.reanimatienetwerk-amersfoort.nl

Illustration
 
Deel dit: