Locatie

Amerpoort - Etrog

Huisjesslak 23, Amersfoort
Zorginstelling

In Etrog staan Joodse tradities en rituelen centraal. Op deze locatie in Amersfoort wonen mensen met een licht tot matig verstandelijke beperking. Soms hebben zij ook psychiatrische problemen.

Etrog is gevestigd in de groene en rustige woonwijk Nieuwland en bestaat uit 3 ruime woonhuizen. Waarvan 2 geschakeld zijn en het derde ligt er tegenover. Elk huis beschikt over een sfeervolle, gezamenlijke woonkamer en keuken. De voeding bij Etrog is kosjer en voldoet aan alle eisen die de Joodse wetten stellen. Elke bewoner heeft een kamer die naar eigen smaak is ingericht. In zijn eigen kamer bepaalt de cliënt zelf wat hij doet en eet en hoe hij omgaat met het Jodendom. Wel verwachten we van elke cliënt respect voor het Jodendom.

Begeleiding is 24 uur per dag aanwezig. Wij werken vraaggestuurd en regelmatig zijn er huiskameroverleggen, meestal in aanwezigheid van de cliëntenraadondersteuner.

Amerpoort heeft een samenwerkingsverband met het Joods Zorgcircuit, opgericht door de Joodse zorginstellingen in Nederland. Doel is een passend zorgaanbod voor de Joodse doelgroep.

Illustration
 
Deel dit:
Amerpoort - Etrog op de kaart