Activiteit

Repair Café in Nieuwland. Weggooien? Mooi niet!

zaterdag 26 februari 2022 , 10:00 - 13:00 uur
Illustration

Aankomende 4de zaterdag van de maand is er weer repaircafé!

Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Een fiets met kapotte verlichting? Of een broek waarvan de zoom los is? Een vastgelopen computer? Weggooien? Mooi niet! Een aantal enthousiaste wijkbewoners organiseren op de 4de zaterdag van de maand het Repair Café Nieuwland.

In Wijkboerderij Nieuwland (Zeldertsedreef 2 tegenover de Apotheek) draait het op de 4de zaterdag van de maand allemaal om repareren. Tussen 10.00 en 13.00 uur staan diverse vrijwillige reparateurs klaar om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties. Wijkbewoners die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, fietsen, speelgoed, servies... alles wat het niet meer doet, is welkom. De reparateurs in het Repair Café weten bijna altijd raad.

Door repareren te promoten, willen we bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het Repair Café willen we daar verandering in brengen.

Het Repair Café is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen.

Het repareren bespaart ook geld en kostbare grondstoffen. Maar bovenal willen we met het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk.

Elke 4e zaterdag van de maand is er een Repair Café in Nieuwland.
Kosten: Gratis, alleen materiaalkosten moeten worden betaald.

Locatie
Wijkboerderij Nieuwland
Kosten
Gratis
Kosten toelichting
Alleen materiaalkosten moeten worden betaald.
Deel dit: