Activiteit

Basistraining Ontspannen!

dinsdag 28 januari 2020 , 19:00 - 20:15 uur

Basistraining Ontspannen
EVENWICHTIG LEVEN, DE UITDAGING IN DEZE TIJD!

“Zelfstandig kunnen Ontspannen” is het beste middel om je stress-systeem in evenwicht te houden; stress-hormonen stabiliseren, hormonen die positieve gevoelens oproepen nemen toe en je centrale zenuwstelsel komt tot rust.

Ontspanning werkt direct door op je mentale rust, emotionele stabiliteit, concentratie en nachtrust. Bovendien neemt je gevoel van zelfvertrouwen & geluk toe.

Onze visie dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn is de grondslag van deze training. Lichamelijke en mentale ontspanning hebben een positieve wisselwerking op elkaar en hebben beiden direct effect op het centrale zenuwstelsel. 

Het programma
Het programma bestaat uit 4 bijeenkomsten van 75 min. die tweewekelijks plaatsvinden. De volgende thema’s staan centraal:

- Het zenuwstelsel & Onze ademhaling
- Fysieke ontspanning
- Emotionele & Mentale balans
- Voeding & Vertering

Iedere bijeenkomst is gefaseerd opgebouwd van Denken, Doen naar Ervaren.

Fase 1: Uitleg van de werking van ons lichaam met betrekking tot het thema
Fase 2: Oefeningen met betrekking tot het thema uitvoeren onder professionele begeleiding
Fase 3: Verdiepen van de ontspanning met behulp van mindfullnes, visualisatie en stilte

In relatie tot de thema’s worden verschillende ontspanningstechnieken uitgelegd en toegepast. De methoden zijn afkomstig uit de Fysiotherapie, Psychotherapie, Yoga & meditatie, Mindfullness en Tai Chi.
De oefeningen zijn gericht op ademhaling, lichaamsbewustwording, acceptatie & verwerking, spierspanningsreductie, focus & balans en energie.

Per bijeenkomst krijg je oefeningen mee om thuis de kennis en ervaring te verdiepen.

Het resultaat voor jou
Aan het einde van deze training begrijp je hoe je lichaam werkt met betrekking tot stress, ontspanning, belasting & belastbaarheid in relatie tot fysieke gezondheid, mentale balans en voeding. Je leert meerdere technieken om te ontspannen.
Door deze verschillende manieren te ervaren ga je merken wat het beste bij jou past en hoe je dit zelf kunt toepassen. Door te beschikken over meerdere technieken om tot ontspanning te komen zal je steeds beter in staat zijn om zelfstandig te kunnen ontspannen.

Deze training zal worden gegeven door Pascalle Schoonderwoerd:
”Uit mijn ervaring met cliënten blijkt dat veel mensen het moeilijk vinden om te ontspannen. Onvoldoende ontspanning leidt vaak tot stress-klachten die negatieve gezondheidseffecten tot gevolg hebben. Om hier handvaten voor aan te reiken heb ik deze training ontwikkeld. Geïnspireerd door mijn cliënten, verschillende disciplines en stromingen heb ik relevante theorie verzameld en werkbare technieken gecombineerd tot een integrale training. Ik kijk er enorm naar uit om deze kennis en technieken over te brengen en samen te gaan beleven.”

Wanneer:  Op 28 januari, 11 februari, 18 februari en 3 maart
Tijd:           Dinsdagavond van 19:00 tot 20:15 uur
Locatie:      “ZEE in beweging”, 2de étage oogziekenhuis Zonnestraal, ruimtevaart 54, Amersfoort
Kosten:      €99,- pp.

Heb je zin om mee te doen?
Je kunt je direct opgeven via info@zeeinbeweging.nl of via het aanmeldformulier

Voor meer informatie kun je ons mailen of bellen! Info@zeeinbeweging.nl | 085 06 07 012

Vanaf 4 aanmeldingen gaan we van start! Het maximale aantal deelnemers is 10.

 

Locatie
ZEE in beweging
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: