Activiteit

4-weekse Introductiecursus Mindfulness

donderdag 3 oktober 2019 , 19:30 - 21:00 uur

Wat is Mindfulness?
Mindfulness kan vertaald worden als het bewustzijn dat ontstaat door in het huidige moment bewust je aandacht ergens op te richten, zonder oordeel en alles wat daarbij hoort toe te laten.

Meer focus, rust en ontspanning
Dit klinkt gemakkelijk maar kan in de praktijk een enorme uitdaging zijn. Een groot deel van de tijd zijn we ons niet bewust van de waarde van het huidige moment. We zitten gevangen in onze zorgen over de toekomst en teleurstellingen uit het verleden. Op de automatische piloot gaan we de dag door. Daarbij hebben we vaak de overtuiging dat we van alles moeten  en veel dingen juist niet mogen Het gevolg is een opgejaagd gevoel, stress en onvrede….

Mindfulness helpt je bij leren stil staan, bewust zijn en bewust blijven bij wat er is. Dit geeft een helende en ontspannende werking op lichaam en geest. Door bij jezelf te kunnen blijven in het hier en nu in verschillende situaties geeft het inzicht in wie je werkelijk bent. Hierdoor krijg je de mogelijkheid om bewust keuzes te maken die aansluiten bij hoe jij je leven wilt inrichten. Dit leidt tot meer focus, rust en ontspanning maar bovenal tot meer geluk!

De cursus:
De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van 1,5 uur. Bij iedere les wordt eerst kort de theorie doorgenomen. Hierna staan ervaringsgerichte oefeningen centraal die gedaan worden onder professionele begeleiding. Vervolgens krijg je oefeningen aangereikt waar je thuis mee aan de slag kunt. Hierdoor zul je je ontwikkelen in mindfulness en kun je hier in het dagelijks leven direct van profiteren.

Cursus begeleiding?
Frijk Wieland gaat deze introductiecursussen in de Mindfulness geven. Naast fysiotherapie is zijn passie in het dagelijkse leven het boeddhisme en mindfulness. Vanuit deze hoedanigheid heeft hij zich jarenlang verdiept in mindfulness en zelf kunnen ervaren hoe het je leven verrijkt. Zijn kennis en ervaring wil hij graag overbrengen zodat zo veel mogelijk mensen het voordeel van mindfulness gaan ervaren.

Introductie-cursus mindfulness 4 avonden
Wanneer:                Op 3, 10, 17 en 24 oktober
Tijd:                       Donderdagavond van 19:30 tot 21:00 uur  (inloop vanaf 19.15 uur)
Locatie:                  “ZEE in beweging”, 2de étage oogziekenhuis Bergman Clinics, Ruimtevaart 54, Amersfoort
Kosten:                  € 99,- pp. (Voor 4 avonden)

Interesse?
Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie. 
Bel 085 06 07 012 of mail naar info@zeeinbeweging.nl 
Aanmelden kan ook via het contactformulier op onze website. 

Locatie
ZEE in beweging
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: