Activiteit

Introductie op serie workshops “Samenspel met je kind”

maandag 21 januari 2019 , 16:00 - 17:00 uur

Gun je kind meer zelfvertrouwen door samen mee te doen aan een reeks leuke workshops met beweging en spel.

Op maandag 21 januari wordt een introductie gegeven voor deelnemende ouders en voor geïnteresseerden; je krijgt informatie over de achtergrond van Samenspel, en we gaan de bewegingsspelletjes doen die we in de workshops gebruiken. Graag aanmelden als je 21 januari wilt komen.

Na de introductie is er een serie van drie workshops voor ouder en kind samen. Daar zijn nog twee plekken vrij. De workshops zijn op maandagmiddagen van 16:00-17:00 uur, tussen  21 januari tot 18 april.

Als je beslist mee te doen, dan volgt tevoren nog een kennismakingsgesprek.

Leeftijd kind: 4 t/m 11 jaar

Deelname kost in totaal 20 euro.

Aanmelden en informatie:        

Anet Kiela

06-14778417

anet@praktijkdepleisterplaats.nl

www.praktijkdepleisterplaats.nl

De theorie

We werken vanuit de (Veronica) Sherborne bewegingspedagogiek. Die is gebaseerd op de natuurlijke bewegingen van het kind.  Zij legt een duidelijke relatie tussen de fysieke, emotionele en sociale ontwikkeling.

Ze zag dat sociaal-emotionele problemen, ook tot uiting komen in de lichaamstaal van het kind. En bood kinderen doelgericht en op speelse wijze allerlei beweging in spelvormen aan, waardoor het kind heel basaal met zijn lijf leerervaringen op kon doen.

Het toenemende lichaamsbesef bleek direct gevolgen te hebben voor de wijze waarop het kind zich beweegt, en ook positieve veranderingen teweeg te brengen in het gedrag, de emoties en de manier waarop het kind relaties aangaat.

 

Locatie
De Wonderboom - Hoofdlocatie Waterkers
Kosten toelichting
Deelname kost 20 euro voor het hele traject wat in 3 maanden plaatsvindt. De uitvoering van het programma wordt mogelijk gemaakt door Indebuurt033 en de gemeente Amersfoort
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 4 t/m 11 jaar
Illustration
 
Deel dit: