Activiteit

Peer! Academy Veranderen zoals Toyota Kata

maandag 21 september 2015 , 17:30 - 20:30 uur

Lean is bij vele organisaties beperkt succesvol geweest. Zeker als we deze organisaties vergelijken met de grondlegger van Lean Management, autoproducent Toyota. Dit is op zich niet vreemd. Veel organisaties kopiëren de tools en de technieken van Toyota of de wijze van implementeren. Hiermee wordt de uitkomst overgenomen maar niet de reis hiernaar toe. En juist die reis is datgene wat Lean Six Sigma uniek maakt. In de Toyota organisatie is continu verbeteren een gewoonte geworden, een routine. Het is een belangrijk onderdeel geworden van hun cultuur. Voor hen is het als leren ademhalen.

Niemand denkt na over hoe wij ademhalen, maar we doen het wel. Dit is vergelijkbaar met de gewoontes bij Toyota. Het is lange tijd een mysterie geweest hoe Toyota dit heeft gerealiseerd totdat het boek ‘De Toyota Kata’ van Mike Rother verscheen.

Wat is het?
Rother beschreef in zijn boek een tweetal Kata’s of routines die continu verbeteren mogelijk maken. De verbeter Kata om processen continu te verbeteren en de coaching Kata om te leren verbeteren. De verbeter Kata is een systematische routine om verbeteren te verankeren in de cultuur.

Het is een vaardigheid, een manier van denken en doen, welke wordt aangeleerd door elke dag een beetje te oefenen. De coaching Kata is een techniek die gebruikt wordt om de verbeter Kata te onderwijzen. De coaching cycli zijn een routine voor dagelijks management.

Belangrijkste onderscheid tussen de 2 Kata is dat de Verbeter Kata zich richt op het proces dat men wil verbeteren en de Coaching Kata zich richt op de coach van het proces (coach-the-coach principe).

Tijdens de masterclass zal Edwin van der Steeg een en ander uitleggen over Toyota Kata en de relatie met Lean Six Sigma. En we gaan ook aan de slag met het oefenen van de Coaching Kata om te ervaren hoe het is om op deze manier te verbeteren van je werk of je privé-situatie.

Voor wie?
Of je nu verandermanager bent, implementatie-, project-, HR- of interim-manager, deze masterclass zorgt ervoor dat je met je actuele kennis van grote meerwaarde voor je opdrachtgever kunt zijn.

Over Edwin van der Steeg
Edwin werkt al 20 jaar aan het verbinden van business en mensen in profit- en non-profit organisaties. In de praktijk varieert dit van programma’s en projecten op het gebied van performance management en proces management tot het trainen en coachen van mensen naar de vastgestelde resultaten en gewenst gedrag.

Kosten
De kosten van deze masterclass bedragen €7,50.

Maaltijd
Mocht je ook om 17.30 mee willen eten, laat het dan even weten via boekingen@peer033.nl. Dan zorgen we dat er broodjes en soep voor je klaarstaan. Kosten hiervoor zijn ook €7,50.

Locatie
Peer! - Seats2Meet locatie
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: