Bericht

Nieuwland Bruist! Zomer in het Heelkruid

Geplaatst op 3 september 2019, 17:07 uur

Deze zomervakantie was het Heelkruid the-place-to-be voor iedereen die niet op vakantie was. Jong en oud kwam op het veld bij elkaar voor allerlei leuke activiteiten.

Zo werd de vakantie ingeluid met een koekjes-bakwedstrijd. Met 40+ graden was het een hele prestatie om sowieso al iets te bakken, maar wat werd er gesmuld en wat waren de winnaars trots!

In de weken daarna genoten de kleine kinderen van een voorleesuurtje en kon iedereen aansluiten bij een avondwandeling over de wallen. Het werd een prachtige wandeling met veel ontmoeting en gesprek onderling, maar ook met leuke weetjes over Nieuwland.

Tijdens het Spijkerbroek Hangen (= zolang mogelijk aan een spijkerbroek blijven hangen) probeerde een fanatieke deelnemer steeds maar weer of hij zijn record kon breken. Voor overmoedigen bleek het toch wat pittiger dan gedacht en een enkeling verbaasde vriend en vijand door langer te blijven hangen dan verwacht.

En toen kwam de langverwachte Versierde Fietsenoptocht: blijheid alom bij alle deelnemers! De voorpret begon al vroeg op het veld met ballonnen, blikjes en linten. Maar ook in garages en schuurtjes bleek vooraf al heel wat werk te zijn verzet: de trekker met ombouw en de straaljagerfiets oogsten veel bewondering. Met veel kabaal ging de optocht door het winkelcentrum en weer terug naar het Heelkruid. Het verhaal gaat dat er nog steeds versierde fietsen rondrijden in Nieuwland…

De zomervakantie werd feestelijk afgesloten met een spelletjesmiddag op het veld. Er kon worden geschminkt en verkleed en de waterbaan kwam erbij. Er werd volop gegleden, gespeeld en gelachen. Wat een feest om het zo goed met elkaar te hebben! Of je nu in het Heelkruid woont of ergens anders, op vakantie ging of thuisbleef: iedereen was welkom en genoot met volle teugen van de heerlijke zomer!

Deel dit: