Organisatie

Praktijk voor Yoga en bewustzijnsgroei

Al op jonge leeftijd kwam ik in aanraking met bewustzijnsgroei. Ik had een sterke honger naar kennis, naar de oorzaken en gevolgen in het leven. Zo was ik altijd op zoek naar "de waarheid", mensen zeiden dan: die bestaat niet, iedereen heeft zijn eigen waarheid. Toen ik 20 was kwam ik op een groep voor bewustzijnsgroei, daar vielen de puzzelstukjes op zijn plaats. Dit voelde voor mij als waarheid. Jaren later in 2017 ging ik voor 3 maanden naar India, heb daar mijn yogaopleiding gevolgd en kwam weer in aanraking met bewustzijnsgroei, daar vertelde ze precies hetzelfde als op mijn groep van 40 jaar geleden. Voor mij was het wel duidelijk dat er zeker een waarheid bestaat een universele waarheid. Maar de mens is zo bezig met de wereldse dingen dat we niet meer kunnen voelen wat er daadwerkelijk speelt en wat het leven jou te zeggen heeft.


Het beoefenen van yoga brengt m'n lichaam en geest weer tot rust zodat ik weer kan voelen wie ik ben en niet opgeslokt wordt door de wereld om me heen. Yoga omvat niet alleen de asana's (houdingen) maar ook de ademhaling, meditatie en de filosofie.
Yoga verlost de mens van zijn lijden en geeft grote innerlijke vrede. In al die jaren ben ik me blijven verdiepen in de diepere betekenissen van het leven en zal dat ook blijven doen om een beter mens te worden.


Wil je meer weten? kom dan een keer een GRATIS les meedoen in mijn yogagroep op de maandag of woensdagavond in Nieuwland, Amersfoort.


Hartegroet,
Conja Hopman

Deel dit: