Organisatie

VuN (Verhalen uit Nieuwland)

Bewonersinitiatief

De ruimte in de krant De Stad Amersfoort voor de wijk Nieuwland blijft behouden.


In het jaar 2018 maakte de werkgroep communicatie in Nieuwland bekend te starten met een experiment. Bij wijze van proef werd in De Stad Amersfoort maandelijks een halve pagina vrijgemaakt voor wijkgerichte communicatie. De ruimte was bedoeld voor zaken die voor de bewoners van de wijk Nieuwland relevant en interessant zijn.


Het initiatief kwam voort uit het feit dat in de wijk de behoefte bestond om zowel digitaal als op papier de wijkgerichte communicatie efficiënter en effectiever te maken. Uit een gehouden enquête kwam naar voren dat De Stad Amersfoort het meest bekende en benoemde medium is. Ook werd duidelijk dat  de wens bestond om digitale communicatie en papieren communicatie hand in hand te laten gaan.


Helaas


In het artikel van december 2022 maakten de leden van de werkgroep bekend dat ze gingen stoppen met de activiteiten. De digitale pijler kon niet meer naar tevredenheid ingevuld worden en werd beëindigd. Zo kwam er ook een einde aan het beschrijven van de ruimte in De Stad Amersfoort. Per direct werden de activiteiten gestaakt.


Doorstart


Intussen is het project verlengd en heeft een naam gekregen; VuN (Verhalen uit Nieuwland). De oplettende Stad Amersfoort-lezer zal echter toch opgevallen zijn dat in de eerste maanden van het jaar 2023 mooie stukjes geplaatst zijn en gewoon gebruik is gemaakt van de genoemde ruimte. Hans Hijne: ‘Ik ben een paar jaar lid geweest van de werkgroep communicatie en hield me bezig met het schrijven van die stukjes in de krant’. Hans vond het erg jammer dat er ook werd gestopt met het papieren deel van de activiteiten. Hij besloot om alleen door te gaan op dezelfde manier als hij gewend was toen de werkgroep nog bestond. Hans: ’natuurlijk zou het leuk zijn als er mensen uit Nieuwland zich bij mij aansluiten. Mensen die het leuk vinden om een stukje te schijven of ideeën aan te dragen. De ruimte is nog beschikbaar, dus laten we er gebruik van maken. Er is zoveel te melden over leuke, interessante en bijzondere initiatieven in Nieuwland. Wie zich aangesproken voelt kan zich melden via het e-mailadres: hanshijne52@gmail.com

Deel dit:
Contactpersonen van VuN (Verhalen uit Nieuwland)
1 berichten van VuN (Verhalen uit Nieuwland)