Organisatie

Nieuwland Jeugd

Non-profit

Nieuwland Jeugd. De plek waar kinderen van 11 tot 15 jaar levenslange vriendschappen ontwikkelen.



Toelichting
Het Jeugd Bekrachtigingsprogramma (JBP) (Empowerment programma) is speciaal ontwikkeld om bij de interesses van de jeugd aan te sluiten. De materialen die we gebruiken worden over de hele wereld gebruikt en zijn vertaald in verschillende talen. Het JBP is een open en universeel programma, het curriculum is ontwikkeld door de bahá’í gemeenschap en is gebaseerd op o.a. eenheid, vrede en gelijkwaardigheid. Het leerprogramma ziet de jeugd als een bron van energie en talent, die de capaciteit bezitten om positieve bijdragen te leveren, die er toe doen, aan zowel hun eigen ontwikkeling als aan de maatschappij waarin zij leven.


 


“Het programma omvat een serie boeken welke op een eenvoudige en tegelijk diepzinnige wijze, de jeugd aanzet om vaardigheden te ontwikkelen bij zichzelf en daarmee de maatschappij, de omgeving waarin zij leven, tot dienst te kunnen zijn.”


 


Waarom JBP?


Iedere samenleving kent jeugd: jonge mensen tussen de leeftijd van 11 tot 15 jaar. Zij vormen een speciale groep met unieke behoeften aangezien zij tussen de kindertijd en volwassenheid in vallen. Een uitdagende tijd maar die soms erg verwarrend kan zijn wanneer er veel veranderingen in hen plaatsvinden. Ze bezitten mogelijkheden en capaciteiten, waar zij zich nog niet bewust van zijn terwijl zij juist mee willen tellen in de maatschappij. Het Jeugd Bekrachtigingsprogramma (JBP) helpt deze leeftijdsgroep bij het ontwikkelen van hun uitdrukkingsvermogen, hun vermogen om ethisch te handelen, en om dienstbaar te zijn.


Elke zondagochtend is er een gezellige bijeenkomst van een jeugdgroep. Klik hier voor meer informatie


Inschrijfformulier voor ouders


Inschrijfformulier voor kinderen

Deel dit:
Contactpersonen van Nieuwland Jeugd
Projecten van Nieuwland Jeugd