Organisatie

Zonnebloem Hoogland Nieuwland

Non-profit

De activiteiten van de Zonnebloem zijn erop gericht mensen met een fysieke beperking normaal deel te laten nemen aan het maatschappelijke leven. We bevorderen sociale contacten, op tal van manieren, zorgen dat mensen de deur uit kunnen en van hun omgeving kunnen genieten en op plaatsen kunnen komen die vanwege hun handicap niet vanzelfsprekend zijn. Zonnebloemvrijwilligers staan telkens weer klaar om allerlei barrières te slechten en dingen mogelijk te maken die onbereikbaar lijken. Ook mensen die dreigen te vereenzamen worden als ze dat willen bij de hand genomen en begeleid bij allerlei mogelijke sociale activiteiten.


Huisbezoek
Vrijwilligers die op huisbezoek gaan vormen de basis van de Zonnebloem ondersteuning. Gewoon elke paar weken bij iemand langs gaan voor een praatje en een bakje koffie. Verhalen aanhoren en praten over wat er “buiten “allemaal gebeurt.


Eén op één uitje
Er samen met een vrijwilliger op uit is een logische vervolgstap. Dat kan een wandelingetje zijn of wat winkelen met een terrasje. Maar ook een familiebezoek met de Zonnebloemauto behoort tot de mogelijkheden. Regelmatig wordt er ook bezoek gebracht aan een museum of een concert of theatervoorstelling bijgewoond.


Gezamenlijke activiteiten
De sociale contacten worden levendig gehouden door het organiseren van allerlei soorten activiteiten. Dit kan bestaan uit het meedoen en aansluiten op activiteiten die in de lokale gemeenschap al worden georganiseerd, zoals dorpsfeesten, braderieën en dergelijke. Maar er vinden ook veel door de Zonnebloem zelf georganiseerde activiteiten plaats. Je kunt hierbij denken aan Bingo’s, knutsel- en schildermiddagen, gezelschap spelletjes, samen koken enz.


Dagtripjes
Voor dagtripjes naar allerlei bestemmingen en met diverse doelen is altijd belangstelling. Het hoeft altijd een reisje met een luxe touringcar te zijn. Er zijn talloze andere mogelijkheden vaak ook met bezoek aan musea of speciale lokale evenementen.


Vakanties
Behalve de landelijk georganiseerde vaarvakanties met het eigen motorschip de Zonnebloem zijn er ook veel lokale afdelingen die kortere (week) vakanties organiseren voor kleinere groepen in daarvoor speciaal geselecteerde vakantie verblijven. Een aantal dagen er op uit samen met anderen in een andere omgeving en ondersteund en verzorgd door Zonnebloem vrijwilligers.

Illustration
 
Deel dit:
Contactpersonen van Zonnebloem Hoogland Nieuwland
2 berichten van Zonnebloem Hoogland Nieuwland