Project

Diabetes Challenge

Geplaatst op 2 augustus 2021, 10:07 uur

Bewoners van Nieuwland en andere Amersfoorters lopen gedurende mei tot en met september elke maandagavond met bewoners uit Nieuwland en Amersfoort van 19.00-20.00 uur. Dit gebeurt onder begeleiding van buurtsportcoaches, dietisten, huisartsen', fysiotherapeuten en leefstijlcoaches. We starten en eindigen elke avond ergens anders en drinken na afloop koffie. Op maandag 5 juli en 16 augustus starten we vanaf de Wijkboerderij in Nieuwland aan de Zeldertsedreef. De bedoeling is om na 5 maanden lopen op maandagavond probleemloos een avond4daagse te lopen. 

Toelichting

De Diabetes Challenge is een landelijk initiatief van Bas van de Goor. Normaal is er een landelijke finale waar 4000 deelnemers samen de laatste afstand lopen. Bas van de Goor, Olga Commandeur, Pieter van de Hoogenband en meer beroemde sporters delen de medailles uit na afloop. En er is muziek en feest op locatie. Ongeveer een derde van de deelnemers heeft daadwerkelijk Diabetes. Veel mensen hebben overgewicht, hebben moeite met wandelen, long- of hartklachten. En sommige deelnemers vinden het fijn om in een groep te lopen en te werken aan hun gezondheid.

Doelgroep
Volwassenen
Gewenst resultaat Deelnemers voelen zich allemaal beter, fitter en verliezen gewicht. Deelnemers gaan na september door met wandelen in een vaste wandelgroep. Dit kan zijn bij een atletiekvereniging, een particulieer initiatief, een wandelgroep met de buurtsportcoach of leefstijlcoach of een nieuwe groep, die ze samen organiseren. Zo wordt de gezondheidswinst geborgd.
Illustration
 
1 project-update

Heleen Zuiderduin

27-aug-2021 10:13

Bewoners van Nieuwland en andere Amersfoorters lopen gedurende mei tot en met september elke maandagavond met bewoners uit Nieuwland en Amersfoort van 19.00-20.00 uur. 


Zie voor meer informatie: https://nieuwlandsamen.nl/project/8488

Lees meer
0

Open de update in eigen pagina