Project

MOOI?! - waar school en wijk elkaar ontmoeten

Geplaatst op 27 november 2017, 16:07 uur

MOOI?! verbindt basisscholen en wijkorganisaties. Dit onderwijsproject is gebaseerd op mijn boek Oma Jettie heeft er genoeg van. In een half jaar maken basischoolleerlingen kennis met organisaties in de eigen wijk. Ze gaan op pad én nodigen de organisatie op school uit. Aan het eind van het half jaar zijn alle groepen aan de beurt geweest. MOOI?! geeft praktisch, speels en betrokken invulling aan de onderwerpen burgerschap, participatie en duurzaamheid. 

Toelichting

Dit schooljaar zijn MOOI?! en openbare basisschool De Border gaan samenwerken. De aftrap heeft eind oktober plaatsgevonden. Tot eind maart vinden maandelijks activiteiten plaats. In november wordt bv. samengewerkt met het Taalcentrum, met De Herberg en met het winkelcentrum De Nieuwe Hof. Er worden bloembollen geplant en gezamenlijke lessen gegeven. 

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Gewenst resultaat MOOI?! heeft als doel om de sociale cohesie in de wijk te versterken. Als kleine en grote mensen in gesprek zijn geweest en elkaar beter hebben leren kennen, is MOOI?! geslaagd!
Documenten

Deel dit:
13 project-updates toon alle updates

Ingrid ter Haar

22-mrt-2019 21:08
Project volgens planning

Afsluiting van een MOOI?! jaar. Vandaag sloten we het MOOI?! LEKKER - jaar op een smakelijke en verbindende manier af. We hadden de primeur om als eerste basisschool van Amersfoort mee te doen aan Sofie aan Tafel (www.sofieaantafel.nl ). De maatjesgroepen van De Border aten gezellig met elkaar. Gr Lees meer
0

Open de update in eigen pagina

Ingrid ter Haar

27-mrt-2019 14:07
Project volgens planning

Gisteravond mochten MOOI?! en De Border tijdens Het Plein van de gemeenteraad van Amersfoort een presentatie geven. Dat leverde geĆÆnteresseerde gesprekken op, met belangstellende raadsleden.
0

Open de update in eigen pagina