Jolanda Westermann

Professional, Remedial Teacher
Mijn expertise

Remedial teaching aan leerlingen van de basisschool
Als Remedial Teacher bij RT praktijk middenNL begeleid ik leerlingen van de basisschool op lees- en spellinggebied en rekengebied.
Daarnaast geef ik werkgeheugentrainingen (Acoustic Pioneer en S.M.A.R.T), vaak in combinatie met remedial teaching.


Begeleiding leerlingen in het Voortgezet Onderwijs
Ook bied ik hulp aan leerlingen van het Voorgezet Onderwijs (VMBO, HAVO en VWO) bij wiskunde en geef ik huiswerkbegeleiding.


Uit ervaring weet ik dat elk kind op een andere manier en op een ander tempo werkt. Daarom sluit ik zo goed mogelijk aan bij de behoeftes van elk kind. 
Ik geef uitleg op maat en werk vaak met concreet materiaal. Leerlingen kunnen online oefenen, maar ook vaak door middel van spelletjes.
Een goed contact met ouders en school vind ik erg belangrijk.


Wil je meer weten? Neem contact op of check mijn website.

Mijn mogelijkheden

De afgelopen tijd hebben veel leerlingen thuis onderwijs moeten volgen. Dat is niet voor elke leerling gemakkelijk geweest.

Als ervaren remedial teacher kan ik hulp bieden op onderdelen van taal, lezen, spellen en rekenen waarop een leerling uitvalt.
Een kort traject van enkele maanden, waarbij we specifiek een bepaald onderdeel aanpakken, behoort tot de mogelijkheden.


Mocht niet helemaal duidelijk zijn waar de hiaten zitten, dan kan ik gericht onderzoek doen.


De RT wordt gegeven in de praktijk aan de Ariane 50 in Amersfoort, tussen Nieuwland en Vathorst in.
Online werken behoort ook tot de mogelijkheden.

Relevante ervaring

Ik heb ruim 25 jaar onderwijservaring, ben bevoegd RT'er en heb bijna 10 jaar kinderen met een 'rugzakje' (waaronder leerlingen met AD(H)D, Asperger en PDD-NOS) op verschillende scholen begeleid.

Organisaties van Jolanda