Activiteit

Mediteren in een groep? Dat kan wekelijks online.

Op woensdag , 20:00 - 20:30 uur

Samen online mediteren?

​Neem jij je steeds voor te mediteren en lukt het maar niet om te gaan zitten? Dan is mediteren in een groep zeker iets voor jou. Momenteel gaat deze meditatiebijeenkomst online. Op de woensdagavond een half uur van je tijd. 

In plaats van het trainen in de sportschool van je buikspieren, train je de aandachtsspier in een meditatie sessie. Regelmatig mediteren is een manier om je aandacht te trainen.

Bij de meditatiesessies volgen we de Vipassana meditatie. Vipassana betekent ‘op een diepere manier kijken’. Je krijgt inzicht vanuit aandachtig-zijn. Oftewel: je bent je voortdurend bewust van wat er hier en nu is. Van je lichaam, je ademhaling, je gedachten, je gevoelens of emoties. Of van iets wat je hoort, ziet, voelt, ruikt of proeft. Vormen zoals hartmeditatie, Yoga Nidra, lichaamsverkenning enzovoort. 

Meditatie helpt niet alleen om tot rust te komen, het brengt je ook meer in balans en inzichten.

Door te mediteren leer je je gedachten te observeren: je beseft dat je niet je gedachten bent, maar dat je gedachten hebt.

Hoe werkt dit?

​Stuur een app naar mijn 06 - dan ontvang je meer informatie over de eerst volgende meditatie (online). Elke woensdagavond zit ik weer klaar. 

Bijdragen op basis van donatie.

Meditatie aanbieden op basis van vrijwillige donatie (Dana), gebeurt om meditatie en bewustzijn voor iedereen toegankelijk te houden. 

Geven in liefdevolle vriendelijkheid, waar geven en ontvangen een oefening op zich is.  Dat is Dana. 

Locatie
Aandacht-voor
Kosten
Gratis
Kosten toelichting
Op basis van donatie
Doelgroep
Alle volwassenen
start / einde
Gestart op wo 3 maart 2021. Beëindigd wo 30 juni 2021
Illustration
 
Deel dit: