Dit project is afgerond
Project

Crowdfunding actie om Nieuwland-Noord hartveilig te maken

Geplaatst op 21 november 2021, 12:16 uur

Drie groepen inwoners zijn gestart met een actie om ook Nieuwland-Noord hartveilig te maken met 3 AED's die 24 uur per dag bereikbaar zijn. Daarvoor is het nodig om geld in te zamelen. Als iedereen een klein bedrag bijdraagt vergroten we de overlevingskans van buurtgenoten die een hartstilstand krijgen. En dat kan helaas ook u gebeuren! De crowdfunding actie gaat via Hart voor de Buurt en wordt gesteund door het Reanimatie Netwerk Amersfoort. Klik op de link en doneer voor 1 van de 3 acties.

Toelichting

De actie wordt opgezet vanaf het uiterste puntje van de Nieuwlandsedreef tot het uiterste puntje van de Wildemanskruid, in de cirkel van 250 meter daaromheen. Daarvoor zijn er 3 AED’s nodig die 24 uur per dag gebruikt kunnen worden. Met deze 3 AED’s zal bijna de hele wijk Nieuwland een zogeheten 6-minutenzone geworden zijn. Wanneer iemand met een hartstilstand binnen 6-minuten met een AED geholpen wordt is de overlevingskans het grootst.

Zo hebben we het pas weer gezien tijdens het EK. Een AED in de buurt is van levensbelang, want snel handelen bij een hartstilstand kan levens redden! Een AED is een apparaat dat met een elektrische schok het hart weer aan het pompen kan brengen bij een hartstilstand. In Nieuwland-Noord is er nu geen AED die dag en nacht bereikbaar is. Dat moet echt anders!

Help je mee?
Zo doneer je voor een AED in Nieuwland Noord
1.Ga naar Hartvoordebuurt.nl/doneer en steun de AED van jouw keuze.
2.Kies Doneer nu en bepaal jouw bijdrage
3.Doneer anoniem of met naam zodat wij je kunnen informeren
4.Betaal eenvoudig via iDeal.

Alvast bedankt!

Doelgroep
Volwassenen
Gewenst resultaat 
Voldoende geld om 3 AED's te realiseren waardoor de buurten 8 jaar lang hartveilig worden met een publieke AED die 24 uur per dag bereikbaar is.
Wij hebben bewoners bereid gevonden om een AED op hun buitenmuur te plaatsen, waarvoor uiteraard onze hartelijke dank. Als de acties slagen dan worden de AED’s aangemeld bij het oproepsysteem HartslagNu voor burgerhulpverleners. De AED’s zijn dag en nacht bereikbaar en zijn goed zichtbaar. Zodra iemand in onze buurt bij een hartstilstand 112 belt, worden er burgerhulp-verleners opgeroepen die een AED op gaan halen.
Klaar
Illustration
 
Documenten
Deel dit:
1 projectupdate

Machiel Lambooij

Project afgerond

Het project is geslaagd en de AED's zijn opgehangen en actief!

0
Open de update in eigen pagina