Dit project is gestopt
Project

Wijkboerderij Nieuwland voor opbouw van de eigen wijk - Huis van de Wijk

Geplaatst op 22 oktober 2019, 12:25 uur

Sinds februari 2019 is de Wijkboerderij aan de Zeldertsedreef 2 in handen van de organisatie Bijzondere Plekken. Gezamenlijk met de vaste huurders en gebruikers van de boerderij willen zij dat dit gebouw in het hart van de wijk actief gaat helpen bij de sociale opbouw van de wijk Nieuwland. Daarom worden alle Nieuwlanders jong en oud geënthousiasmeerd om het gebouw te gaan gebruiken, zodat bewoners, ondernemers, vrijwilligers, mantelzorgers en professionals elkaar hier kunnen ontmoeten en samen werken. In de wijkboerderij vind je medestanders voor experiment en initiatief. Dat maakt Wijkboerderij Nieuwland de (sociale) energiecentrale van de wijk.

Toelichting

De wijkboerderij is goed voor:
- een lekker kopje koffie en een goede lunch
- ontmoeting en samenwerking tussen wijkbewoners en wijkorganisaties
- kennis maken met leuke ideeën, enthousiaste medebewoners, inspiratie om de wijk verder te vitaliseren
- thuisbasis van bedrijven die hun klantenkring in de wijk zoeken

Om haar taak om de wijkopbouw actief te ondersteunen zijn er met de boerderij een aantal afspraken gemaakt:

* Iedere werkdag van dinsdag tot vrijdag van 10:00 tot 16:00 uur is er alle gelegenheid om met anderen af te spreken en gezellig om van een kopje koffie of een lunch te genieten.
Alle wijkbewoners kunnen die tijden vrijblijvend binnen lopen in de Deel, de centrale ruimte in de boerderij. Veel ochtenden zijn er activiteiten zoals schilderen en Wandelen met de dokter (dinsdag), yoga en spreekuur (met Wijkteam, IdB033, GGZ) op woensdag en de regelmatig creatieve workshops (vrijdag). Voor de overige ochtenden zijn de wijkbewoners van harte uitgenodigd om andere activiteiten te organiseren.

* De wijkboerderij houdt een Boerderijfonds actief:
Werkzaamheden die door vrijwilligers voor de wijkboerderij worden uitgevoerd (denk aan schoonmaak, tuinonderhoud, klussen, catering, gastvrouw/-heer, administratie, onderhoud van gebouw) brengen geld in het fonds. Uit dit fonds kunnen wijkgenoten of vrijwilligers goedkoper gebruik maken van ruimten, als dit ten dienste staat van de wijkopbouw. 

 

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren, Alleen voor vrouwen, Alleen voor mannen
Gewenst resultaat 
Wijkboerderij Nieuwland is een energieke ontmoetingsplek voor jong en oud. Een duurzaam en natuurlijk trefpunt van bewoners, ondernemers, vrijwilligers, mantelzorgers en professionals. De wijkboerderij stimuleert een wandelgang in onze eigen wijk waar nieuwe relaties, nieuwe samenwerking en nieuwe ideeën ontstaan en bevat daarnaast een gezellige ontmoetingsruimte (en huurbare ruimten) waarin deze verder samen kunnen worden uitgewerkt.
Gestopt


Deel dit: