Dit project is afgerond
Project

Het gesprek in de wijk

Geplaatst op 10 juni 2016, 10:00 uur

Hoe kunnen we van Nieuwland een vitale, veerkrachtige en bruisende wijk maken, waar bewoners gezamenlijk hun leefomgeving (fysiek en sociaal) vormgeven, waar iedereen ertoe doet en iedereen naar vermogen meedoet?

Het borrelt en bruist in de wijk en in de stad. BEWONERS ZIJN AAN ZET. De overheid trekt zich terug en bewoners krijgen meer ruimte om te bepalen wat zij belangrijk vinden in de wijk. Dat gaat niet vanzelf. Hoe betrek je iedereen bij zo’n proces? Wat betekent dit voor de bestaande voorzieningen in de wijk? Hier kun je lang en breed met elkaar over praten, maar je kunt ook gewoon met elkaar aan de slag gaan en al doende leren. Dat is wat wij voor ogen hebben.

Iedereen, die actief wilt bijdragen aan een vitaal en veerkrachtig Nieuwland, is van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de wijkbijeenkomsten en werkgroepen die hieruit ontstaan.

Hierbij een overzicht van de beweging die in gang is gezet:
11 juni 2016: ontmoetingsplein op wijkfeest Nieuwland (klik hier voor meer informatie)
27 juni 2016: eerste wijkbijeenkomst (klik hier voor een foto impressie; het verslag staat onder documenten)
In 2016 zijn er 7 wijkavonden geweest waar diverse initiatieven zijn ontstaan
Begin januari 2017 is er een Buurt bestuurt opgericht in Nieuwland waar bewoners en professionals SAMEN werken
In 2017 Het Buurt bestuurt in overleg met de Gemeente Amersfoort een project gestart voor het maken van een exploitatiebegroting onder Wijkboerderij Nieuwland
In 2018 zijn er 10 nieuwe subsidieaanvragen ingediend om de wijk vitaal, bruisend en duurzaam te maken, ondermeer door het starten van de Sociale Eettafel.

 

Doelgroep
Volwassenen
Klaar

Deel dit:
Laatste 2 projectupdates Toon alle 3 projectupdates

Anja Boersma


Maandag 5 september van 20.00 – 22.00 (inloop vanaf 19.30) is de volgende bijeenkomst om SAMEN van Nieuwland een vitale, veerkrachtige en bruisende wijk te maken.

Iedereen die mee wilt helpen om van Nieuwland een bruisende wijk te maken is van harte welkom. Als je mensen kent die mee willen doen, no...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina

Peter Rook


Dankzij het enthousiasme van meer dan 35 Nieuwlanders was het maandag een inspirerende avond. Ik kijk alweer uit naar de volgende bijeenkomst op de eerste maandag van de maand: Maandag 3 oktober om 20:00 uur. Het zou gaaf zijn als iedereen dan zijn of haar buurman of buurvrouw meeneemt.
1
Open de update in eigen pagina
1 reactie

Marjoke Knoop

do 7 juli 2016 14:05
Meedoen in de werkgroep digitaal Nieuwland? Stuur me een mail, info@zijdiezijn.nl