Activiteit

Piep zei de muis (kinderen 4-8 jaar)

Op donderdag , 15:00 - 16:30 uur

Piep zei de Muis is een kindergroep, waarbij kinderen spelenderwijs leren om met emoties om te gaan en beter begrijpen wat er thuis gebeurt. Bij PIEP merken kinderen dat ze niet de enige zijn met problemen thuis en dat het niet aan hen ligt wat er gebeurt. Ze mogen weer even kind zijn!

Meer informatie: Soms gebeuren er dingen in een gezin die veel stress en spanningen veroorzaken, bijvoorbeeld depressiviteit, ziekte, een (v)echtscheiding, geweld, financiële of andere problemen. Een kind kan hier moeilijker mee omgaan dan volwassenen. Kinderen kunnen niet overzien wat er aan de hand is en betrekken spanningen op zichzelf. Ook jongeren die langere tijd veel stress ervaren door problemen thuis kunnen hier op latere leeftijd veel last van houden, als ze niet op tijd de ondersteuning krijgen die nodig is.

Speciaal voor deze kinderen, jongeren en gezinnen zijn er meerdere (preventie) groepen in Amersfoort. Kinderen en jongeren leren beter om te gaan met problemen thuis en de emoties die ze ervaren. Ze leren om de schuld niet bij zichzelf neer te leggen. De jonge deelnemers voelen zich meer gesteund.

Ook voor ouders/verzorgers zijn er bijeenkomsten, gekoppeld aan deze groepen. Voor de kinderen is het belangrijk dat ouders betrokken worden en dat ze zich thuis zoveel mogelijk gesteund voelen.

(https://www.indebuurt033.nl/spanning-en-stress-thuis-preventiegroepen/)

Filmpje

https://www.youtube.com/watch?v=K3qa_zCRWo4 

Locatie
Wordt nader bepaald
Kosten
Gratis
Kosten toelichting
Het is een gesubsidieerd project
Leeftijd
Vanaf 4 t/m 8 jaar
start / einde
Gestart op do 10 september 2020. Beëindigd do 17 december 2020
Illustration
 
Deel dit: