Bericht

Appeltjes van Oranje 2023 voor projecten met ZorgSameBuren?

Geplaatst op 31 januari 2023, 15:36 uur
Illustration

Voor de 21e editie van de Appeltjes van Oranje is het Oranje Fonds op zoek naar succesvolle buurtinitiatieven die buurtbewoners écht met elkaar verbinden. Initiatieven voor en door buurtbewoners, die contact stimuleren tussen buren die elkaar niet vanzelfsprekend ontmoeten, bijvoorbeeld omdat hun leefwerelden niet overlappen.
Jaarlijks worden aan drie sociale projecten Appeltjes van Oranje uitgereikt. Initiatieven die zich inzetten voor een samenleving waarin niemand er alleen voor staat. Daarbij staat ieder jaar een ander thema in de spotlights.

De prijs, voor elk van de drie winnaars, bestaat uit een bronzen beeldje dat is ontworpen en gemaakt door Prinses Beatrix en een geldbedrag van € 25.000,=. Het geld kan vrij worden besteed binnen de doelstelling van het winnende initiatief. Ieder jaar reikt Koningin Máxima de drie Appeltjes van Oranje uit op Paleis Noordeinde. In lustrumjaren overhandigt Koning Willem-Alexander de prijs. 

Thema 2023: Bruggenbouwers in de buurt
Verbondenheid tussen mensen is cruciaal voor het realiseren van een betrokken samenleving, waarin buurtbewoners omkijken naar elkaar en naar hun buurt. Sociale relaties in buurten zijn een vangnet voor iedereen die dat nodig heeft. En vormen een belangrijke basis voor de aanpak en preventie van problemen als eenzaamheid, armoede en tegenstellingen tussen mensen.
Door bruggen te bouwen versterk je sociale relaties in een buurt, ontstaat er meer onderling begrip en voelen mensen zich meer thuis in hun buurt. Daarom wil het Oranje Fonds in 2023 bruggenbouwers in de buurt in het zonnetje zetten!

Hoe doe je mee?
Om kans te maken op een Appeltje van Oranje, kunnen organisaties en projecten zichzelf aanmelden. Dit kan van 16 januari tot en met 24 februari.
Wil je weten of jouw initiatief in aanmerking komt om een Appeltje van Oranje te winnen? Lees meer

ZorgSameBuren
LaCoTA (Langer Comfortabel Thuis Alliantie) is enthousiast over het werk van mantelzorgers en ZorgSameBuren. Zij dragen op veel plekken bij aan comfortabeler wonen en ontlasting van het werk van 
professionele zorgverleners. Lees meer

Deel dit: