Bericht

Osteoporose

Geplaatst op 18 januari 2022, 12:29 uur
Illustration

Osteoporose, ook wel botontkalking genoemd. Het wil zegen dat je botten minder sterk zijn geworden. Het komt veel voor, vaker bij vrouwen dan bij mannen. Meestal vanaf 50 jaar. De oorzaak is vaak een combinatie van factoren. Het vervelende van osteoporose is dat je botten zwakker worden zonder dat je het merkt. Maar de botten kunnen hierdoor sneller breken. Een lichte val of stoot kan je pols, arm of heup al breken. Een spontane gebroken wervel komt vaak voor.  Botontkalking wordt vaak pas ontdekt nadat je een breuk hebt. Een arts of specialist stelt de diagnose vaak op basis van een botdichtheidsmeting.

Osteoporose kan je deels beïnvloeden door leefstijl veranderingen. Dagelijks bewegen is belangrijk: maak bewegingen waarbij je je lichaam belast. Dus wandelen, traplopen, joggen en springen. In je handen klappen, opdrukken, yoga oefeningen waarbij je op je handen steunt. Ook stoppen met roken heeft een gunstig effect op de kwaliteit van je botten. En natuurlijk dagelijks extra vitamine D innemen. Er zijn speciale programma’s ontwikkelt die helpen te voorkomen dat je valt.

Met natuurgeneeskunde kan je ook de kwaliteit van je botten verbeteren. Er zijn verschillende natuurlijke geneesmiddelen die hierop invloed hebben. Ook met makkelijke aanpassingen in je voeding kan je de hier gunstig op in spelen.

Ben je benieuwd wat natuurgeneeskunde voor jou kan doen? Maak dan een afspraak met NatuurlijkTerlouw, praktijk voor natuurgeneeskunde.

Deel dit: