Bericht

Energie besparen en comfortabel wonen in Nieuwland

Geplaatst op 8 december 2020, 16:48 uur

In samenwerking met het Duurzaam Bouwloket organiseert gemeente Amersfoort voor inwoners van Nieuwland in februari 2021 een online informatieavond over energie besparen en andere maatregelen om uw woning te verduurzamen. U ontvangt hiervoor nog een uitnodigingsbrief. Ter voorbereiding van de avond zoeken wij van de meest voorkomende woningtypes in de wijk een voorbeeldwoning. Als u uw woning hiervoor beschikbaar stelt, maakt u kans op een gratis woningenergiescan, inclusief stappenplan voor energiebesparende maatregelen.

Heeft u interesse? Meld u dan vóór 14 december aan door een e-mail te sturen naar info@duurzaambouwloket.nl. Vermeld daarbij uw adres, telefoonnummer en welke maatregelen u al aan uw woning heeft getroffen. U kunt uw aanmelding ook telefonisch doorgeven door te bellen naar 072 – 743 39 56. Uit de aanmeldingen wordt van de meest voorkomende woningtypen één voorbeeldwoning geselecteerd.

In Amersfoort zijn we hard aan de slag om de CO₂-uitstoot terug te brengen en te onderzoeken hoe we op termijn in de hele stad kunnen stoppen met het gebruik van aardgas. De eerste stap daarin is energie besparen, bijvoorbeeld door huizen goed te isoleren. We vinden het belangrijk om te weten hoe bewoners aankijken tegen het verduurzamen van hun woning. Daarom hebben we studenten gevraagd daar in Nieuwland onderzoek naar te doen. Alle inzichten zijn waardevol. U kunt hen helpen door via deze link https://bit.ly/35XVsnf aan te gegeven geïnteresseerd te zijn in het invullen van een enquête en/of een interview. De studenten nemen vervolgens contact met u op. Er is ruimte om met 300 bewoners een interview te doen.

Illustration
 
Deel dit: