Organisatie

On Y Chante - een gezellig en ambitieus kamerkoor

Vereniging / club

On-Y-Chante heeft ongeveer 20 leden en zingt op een goed amateurniveau. We zijn altijd op zoek naar nieuwe muzikale uitdagingen. Naast het instuderen van nieuwe stukken die wat meer vergen, is het uitdiepen van het basisrepertoire belangrijk. Een keer per jaar verzorgt On-Y-Chante een groter optreden. Daarnaast doen we mee aan inloopconcerten van Scholen in de Kunst en aan Gluren bij de buren.


Het repertoire
Ons repertoire is gevarieerd: van klassiek tot modern, van de 16de tot en met de 21ste eeuw, met zowel wereldlijke als geestelijke muziek van bijvoorbeeld Fauré, Holst, Vaughan-Williams, Elgar, Tavener, Whitacre, Elder en Guastavino.


Dirigent


Coert Bremmers is een veelzijdig, muzikaal kunstenaar, inspirerend en gedreven. Hij is ook muzikaal leider van Convocaal in Zwolle en van En Suite in Apeldoorn en van verschillende instrumentale ensembles. Hij geeft cursussen, componeert (liturgische) muziek en organiseert regelmatig muzikale projecten.


Nieuwe leden


Kom kijken, luisteren en meezingen op een donderdagavond in De Herberg. Het koor is vrij toegankelijk voor iedereen die kan zingen. Je kunt vrijblijvend een aantal repetities bijwonen om de sfeer en de werkwijze te ervaren. Als je ervoor kiest lid te worden, zal de dirigent je uitnodigen voor een stemtest om te bepalen bij welke stem-groep je past. Op dit moment zijn nieuwe sopranen en tenoren van harte welkom. Tijdelijk meedoen op projectbasis is ook mogelijk.


Repetities


We repeteren iedere donderdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in De Herberg, Watersteeg 85 in Amersfoort-Nieuwland. Na afloop drinken we gezellig nog een glaasje met elkaar.

Soort gezelschap
koor
Genre
Klassiek , Folk en Wereldmuziek
Deel dit: