Deze organisatie is niet meer actief
Organisatie

Mamacafe Nieuwland

Informele groep

Mamacafe Nieuwland


In 2018 is het Mamacafe gestopt omdat een aantal betrokkenen niet meer in Nieuwland wonen. 


We laten de informatie staan, omdat mogelijk andere ouders hier inspiratie uithalen om een activiteit te organiseren.


Zes moeders met kinderen in de leeftijd van 0 tot 6 hebben in 2014 het initiatief genomen om een Mamacafé op te zetten.


De initiatiefneemsters zoeken naar meer mogelijkheden om anderen in de wijk Nieuwland te ontmoeten. Met jonge kinderen ben je minder mobiel, waardoor het prettig is om een sociaal netwerk in je eigen woonwijk te hebben. Een mogelijke manier om bewoners met elkaar te laten kennismaken is het Mamacafé. Het café heeft in eerste instantie het doel om ouders – uitdrukkelijk worden ook vaders uitgenodigd – bij elkaar te brengen om tips en trics bij de opvoeding te delen. Denk hierbij aan een thema als ‘leren eten’, babymassage, draagdoeken etc. En voor de ontspanning ook activiteiten als peuterdans en een poppenkast. Het grotere doel - ontmoeting in de wijk - komt dan vanzelf tot stand.


In 2017 zijn wij gestopt met de themaochtenden op de woensdag. Daarvoor in de plaats zijn de avond workshops waarbij dieper wordt ingegaan op de rol van jou als opvoeder. Voor 2018 is het ook de bedoeling om naast het thema opvoeden meer persoonlijke ontwikkeling thema's te bespreken.


De ouders worden na deelname aan het café gevraagd voor input. Zo willen de initiatiefneemsters zorgen voor goede aansluiting bij de wensen van ouders. Mocht voor een bepaald thema veel animo zijn dan kan er uitgeweken worden naar een avond of een andere locatie. Mensen die nu al willen meedenken kunnen dat doen via de facebookpagina of een bericht sturen naar mamacafe.nieuwland@gmail.com.

Deel dit: